Едва ли не половината МВР е дало показания как бандата

...
Едва ли не половината МВР е дало показания как бандата
Коментари Харесай

Половината МВР свидетелствало срещу Банкова... Разбирай - срещу Бойко Рашков и Живко Коцев

Едва ли не половината Министерство на вътрешните работи е дало показания по какъв начин „ бандата на Петя Банкова “ влияела на Бойко Рашков, Живко Коцев и други

Това стана ясно през днешния ден на апелативна инстанция, където гледаха мярката за неотклонение не някогашната към този момент шефка на " Митници " Петя Банкова и Стефан Димитов. САС остави и двамата в ареста дефинитивно.

Днес стана ясно, че към първите обвинявания - за ОПГ за контрабанда и принуди на чиновници на митниците, прокуратурата прибавя още закононарушение по работа - член 282 от Наказателен кодекс, както и че е притеглен към същата " тайфа " Живко Коцев.

Освен известния към този момент факт - че по делото са дали показания Живко Коцев (който желал да е неизвестен свидетел), само че и минисътр Калин Стоянов, стана ясно, че шефът на СДВР Любомир Николов и този на Гранична полиция (и някогашен кадър на СДВР) Антон Златанов също са свидетелствали.

Показанията им юристите на Банкова и Димитров оповестиха като неуместни - те видели хасковския млад предприемач Стефан Димитров по медиите и тогава се сетили, че може би той е упражнявал насила - без да го познават персонално. И други някогашни ръководители от МВР обявили, че Марин и Стефан Димитрови влияели на Бойко Рашков, до момента в който бил министър. Често чакали пред кабинета му в Министерство на вътрешните работи.

Бе още един и различен шлагер - че в дома на Рашков се събирали той, Стефан Димитров, Живко Коцев шефът на " Вътрешна сигурност " и други да умуват по какъв начин да смъкват от власт Калин Стоянов. 

" Целта на това дело не е правораздаване ", обобщи в последна сметка юрист Иво Найденов - бранител на Стефан Димитров.

По отношение на Петя Банкова защитниката й посочи забавния факт, че тя е упрекната, че е взела участие в незаконната група от юни 2023 година до деная на ареста й - 4 април. Само че тя постпила в Агенция " Митници " на 8 август 2023 година, а началник станала едвам на 20 февруари 2024 година

През юни в дневния ред на живота й не е попадало това, съобщи юрист Аделина Натина.

" Цялата ми кариера е минала на държавна работа и в цялата ми кариера съм се стремяла единствено и само да пазя държания интерес. Репутацията ми в това отношение е безупречна – в никакъв случай не е имало никакви данни за обвързаности… Така управлявах и Агенция „ Митници “ ", сподели в последната си дума досегашната шефка.

Тя изреди, че с изключение на прословутия кокаин има хваната марихуана и нараснали митнически сборове.

" Ситуацията, в която се намирам сега, е неуместна ", съобщи Банкова.

Въпреки това съдът реши, че има обосновано предпологение двамата със Стефан Димитров да са изъвршили действията, за които ги упрекват.

Очаквайте детайлности
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР