Едва ли изпращането на Пригожин в Беларус, който има 25-хилядна

...
Едва ли изпращането на Пригожин в Беларус, който има 25-хилядна
Коментари Харесай

Светът гледа към Русия - какво следва? - коментар на журналистите Валери Тодоров и Чавдар Стефанов

Едва ли изпращането на Пригожин в Беларус, който има 25-хилядна мощ с тежко въоръжение зад тила си, наподобява на заточение. Остава въпросът дали това беше военна или политическа конспирация. Очевидно Пригожин от една страна тества обстановката, я от друга очевидно тества опциите за бъдещата си кариера. Това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " журналистът, някогашен сътрудник в Москва, Валери Тодоров.

Според него, това е политическа поръчка от страна на Евгений Пригожин. Освен това, е и покана към Путин да се обясни с обкръжението си и да се види на кого държи.

" Този протест или провокация, или бунт в действителност тества обстановката, стабилността на властта в Русия ", акцентира Тодоров.

По думите на журналиста, някогашен сътрудник в Москва, Чавдар Стефанов съветският народ е прекомерно неподвижен след тези 23-24 години ръководство на Владимир Путин и креатурата към него. Другото значимо е, че тези събития демонстрираха слабостта на президента Владимир Путин:

" Той беше нерешителен и в обръщението си към руснаците през вчерашния ден. "

Стефанов посочи, че Пригожин е посочил, че в Русия с изключение на мощ, друго няма. Слабостта на Путин занапред ще въздейства върху всички процеси в Русия, защото единомислещо депутати и други покровители повтарят, че Путин е Русия, а Русия е Путин.

Валери Тодоров напомни, че Пригожин съобщи, че Москва е излъгала за Украйна.

" Освен това сподели, че се задава нов президент. С това той направи забавна прилика. Той хвърли още веднъж виновността върху Шойгу и върху Герасимов - министър на защитата и началника на Генералния щаб, като още веднъж подчертава върху подозрението, че войната е провокирана от злоупотреби в армията, а не от някакво патриотично възприятие или отбрана на националната сигурност на Русия. Много показателни изявления. Прави ги човек, който е непосредствен до Владимир Путин и който не сподели нито една неприятна дума през целия този интервал, през тези часове по адрес на президента. "

Тодоров посочи, че явно персоналната война на Пригожин с Шойгу и Грасимов е в дъното на този бунт. Егото на президента, несъмнено, е накърнено. Ореолът на недостижимост на властта в Кремъл е разрушен и това ще има и политически, и стопански, и военни, и други последици и действително отражение на войната в Украйна.

Според Чавдар Стефанов, пред нас имаме две чудовища - едното сътвори другото:

" Чудовището Путин сътвори чудовището Пригожин. След това Пригожин стартира да става неуправляем, изключително откакто навлезе в лагерите и в пандизите и съумя да и съумя да убеди 40-50 000 престъпни пандизчии да встъпят във войската му, а това е една голяма мощ. "

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР