Едва ли има смисъл да повтаряме, че гражданската авиация през

...
Едва ли има смисъл да повтаряме, че гражданската авиация през
Коментари Харесай

Авиационният бранш измисли нещо странно

Едва ли има смисъл да повтаряме, че гражданската авиация през 2020-а претърпява най-трудния интервал в историята си. Стотици дребни самолетни компании безусловно за месеци изчезнаха и повече в никакъв случай няма да възстановят активността си. Големите превозвачи получиха финансови „ инжекции “ от своите страни, само че оцеляването им продължава да е под въпрос, макар съкращаването на хиляди работни места.

И въпреки всичко самолетите би трябвало да летят. Чисто механически едно транспортно средство, в случай че дълго време не се експлоатира, се покачва разхода му по поддръжка. При самолетите тя е доста скъпа. Ето за какво неотдавна самолетни компании започнаха да осъществят полети „ до средата “. Сега обаче концепцията се трансформира и през този уикенд беше сбъднат първият опознавателен полет. Пътници от Хонг Конг летяха над мегаполиса, с цел да го прегледат и.. да се насладят на неповторимия залез, което това кътче от Земята предлага.

Идеята има и чисто психическо измерение. Има хора, които в никакъв случай не са летели, а на други полетите липсват. Чрез тези къси въздушни турове, първата група може да опита нещо ново и вълнуващо, а втората – да си напомни положителните остарели времена, изясняват експерти.

Пътниците са прелетели над Южнокитайско море и разгледали някои от забележителностите на Хонг Конг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР