Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни силните

...
Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни силните
Коментари Харесай

Вижте метаморфозата на култовия Елит - вместо чалга и салфетки, тук скоро ще летят студентски шапки

Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни мощните години, когато се вихреха единствените по рода си ретро и студентски празненства

Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ преобразява в храм на знанието мястото, където се обитаваше в близкото минало паметната дискотека " Елит " в Бургас, а по-късно и две кръчми с диви чалга ритми онлайн. Пространството, което бе магнит за нощния живот в морския град, към този момент е съвсем устроено и скоро там вместо салфетки ще летят високо абсолвентски шапки. Отдавна сме надалеч от купоните до сутринта с мощни маанета, само че за сметка на това напълно скоро зад банките ще застанат възпитаниците на Алма Матер.

Бургазлии помнят именития нощен клуб от 90-те, който след стана първо в „ Бургаски вечери “, а по-късно за малко и в „ Кралско село “. Последва унищожителен пожар, който превърна сградите в призрачно място посред Морската градина. Преди време в прилежащата сграда пък работеше и дискотека " Плаза " и " Планета ".

Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни мощните години на " Елит ", когато се вихреха единствените по рода си ретро и студентски празненства, а цялото пространство бе към дискотеката. През деня пък работеше като кафе-аперитив.

Съвсем скоро обаче познатата като локация за нощен живот дискотека, която в последните години стои разрушена и неизползваема, стартира своя нов живот. Днес мястото е преобразено в партньорство сред Софийския университет и Beach Hub – свежо, изпълнено с живот и академизъм. Колаборацията в центъра на Морската градина съумя да притегли и графити актьора Тим „ Flow&Form “ Топалов, който се завърна за 2 месеца от Сан Диего, с цел да преобрази мястото с морски претекстове.

В новото пространство Бургаският филиал на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще организира освен лекции, само че и богата културна стратегия. Обновеното място ще се употребява за осъществяване на разнообразни студентски практики, тематични клубове по ползи, взаимни действия с „ Бизнес клуб “ на Стопанския факултет, лятна сцена за музика, юношески спектакъл, кино прожекции, изложения, както и за споделен офис през летните дни от Beach Hub, когато няма натоварена стратегия за лекции.
 Днес мястото е преобразено в партньорство сред Софийския университет и Beach Hub – свежо, изпълнено с живот и академизъм
Същевременно с това всички местоположения на Бургаския филиал на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ са към този момент оборудвани и посрещат разнообразни събития на просветителната институция.

В аудиторията, ситуирана в НХК, където е и фронт офисът на СУ, първото лято на Бургаския филиал мина под знака на чуждоезиковото образование.  На огромен интерес от страна на бургаските възпитаници се радваха курсовете по японски език и просвета, китайски език и просвета, британски език. Програмата на образованието по японски език е създадена от катедра „ Японистика “, с цел да бъде приложена за първи път в Бургас. През целия месец юли с курсистите работиха едни от най-хубавите японисти в България, подпомагани от отличниците на компетентност „ Японистика “. Големият интерес е причина екипът на Филиала да приготвя целогодишна стратегия в поддръжка на интереса на младежите към източните езици. Тя ще включва полемики, тематични вечери, игрови дни, прожекции на филми, работа по планове с културна устременост, изкуства. Курсът по китайски език и просвета е взаимен план с Институт „ Конфуций “- София.

В Конгресен център Бургаският филиал се готви да посрещне първото огромно интернационално събитие, 5-дневната академия „ Marine Renewable Energy Academy “. Лятната школа на Стопанския факултет ще докара в Бургас едни от най-хубавите учени и специалисти от Англия, Съединени американски щати, Дания и СУ " Св. Климент Охридски ".

В момента е в ход приемът по магистърските стратегии на Бургаския филиал. За тази академична година те са 6 в направленията „ Религия и теология “ и „ Музикални медийни технологии “.
 Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни мощните години на " Елит "
Бъдещата група по теология в Бургас към този миг включва претенденти с разнородни специалности и предишни образования – лекари, адвокати, психолози, икономисти, учители. Две са стратегиите, по които е разгласен банкет „ Църковен мениджмънт и Християнско поклонничество “. Екипът на Богословски факултет беше в Бургас за Ден на отоворените порти, който минава при цялостна зала.

" Бургас може да се трансформира в модел на подражателство със своя блян и предпочитание към основаване на духовна богословска среда ", сподели пред аудиторията доцент Найденов, декан на факултета.

Желаещите да се развиват в музикалните посоки могат да избират от няколко стратегии: Музикален артмениджмънт, Аудиовизуален дизайн, Аудиопродукция и мастеринг, Филмова и театрална музика. Приемът завършва в края на месец септември.

На 11 септември Софийския университет отваря електронната система за спомагателен банкет в бакалавърските стратегии. В Бургас за академичната 2023/2024 година се предлага бакалавърска стратегия „ Музикални медийни технологии и тонрежисура “. Тя е ориентирана към хора с емфатичен интерес към актуалните цифрови звукови технологии. Целта на образованието е образуване на висококвалифицирани фрагменти, способни съответно да отговорят на провокациите, които стоят пред звуковия дизайнер и тонрежисьор в епохата на актуалните звукови технологии.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР