Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия,

...
Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия,
Коментари Харесай

Какво крие `Вова, Володя, Владимир Путин`?

Едва ли има човек на планетата, обгърнат в толкоз тайнственост, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин. Но всяка тайнственост има своя край. На български език към този момент може да откриете проучването „ Вова, Володя, Владимир Путин “ от полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих, което повдига завесата на тайните на властелина на Кремъл.

Наричана „ полската Политковская “, Курчаб-Радлих е директен очевидец на ерата Елцин и на възхода на Путин, както и на свързаната с него война в Чечения. Един от най-ярките съперници на политиката на президента, тя става притежател на голям брой журналистически награди, а през 2005 година е номинирана за Нобелова премия за мир. В невижданата по мащаб и изчерпателност биография, отдадена на съветския държавен глава, журналистката не си икономисва нито един факт и поддържа всяко едно свое изказване със смайващи документи и свидетелства.

„ Вова, Володя, Владимир Путин “ включва информация, отдадена на загадките към детските години на дребния Вова и какво прави Путин, с цел да ги прикрие; работата му за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и какви задания има в Източна Германия към рухването на Берлинската стена; присъединяване му в ръководството на Санкт Петербург, обвързвано с невиждани по мащаб корупция и контрабанда; влизането му в полезрението на Елцин и издигането му до шеф на ФСБ; кой носи отговорност за атентатите в жилищни блокове, които дават опция на Путин да се изяви като безсърдечен водач във войната в Чечения; какво се случва към потъването на подводницата „ Курск ”.

В рамките на над 700 страници Курчаб-Радлих съумява да възкреси и спомените за терористичните офанзиви над спектакъл „ Дубровка “ в Москва и над учебното заведение в Беслан, както и бруталните „ избавителни ” дейности, да изследва детайлно връзките сред съветските секрети служби и „ Ал Кайда ”, както и събитията към войните с Грузия, Украйна и окупацията на Крим.

В книгата участват и смазването на опозицията и митингите против властта в Русия и процеса против „ Пуси Райът ”, дружно с потреблението на съветската православна черква като политически инструмент, доказателства за подкупването на принца на Монако Албер II, с цел да се обезпечи семейството на олимпиадата през 2014 година, убийствата на Саша Литвиненко, Борис Берзовски, Анна Политковская, Борис Немцов и още доста други актове на потъпкване на свободата на словото.

„ Вова, Володя, Владимир Путин “ е смазваща черна хроника на съветската реалност от последните години на XX век и началото на XXI век.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР