Едва ли холандското общество може да бъде убедено, че след

...
Едва ли холандското общество може да бъде убедено, че след
Коментари Харесай

Неприемането ни в Шенген - вътрешнопартийни борби и издишали аргументи

Едва ли холандското общество може да бъде уверено, че след една година в България са прокарани нови закони. Това съобщи някогашният заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев пред БиТиВи.

Той изясни, че австрийците били по-откровени, като си признали, че има повече мигранти и поради това не могат да ни одобряват в Шенген, до момента в който нидерландците сложили нови критерии и условия. Има нов механизъм за оценка на върховенството на закона и с него могат да ни спрат еврофондовете , в случай че решат да ни наблюдават. Ако се желае нова инспекция по този механизъм, там може да са всевъзможни резултатите, каквито били в продължение на 10 години.

" Трябва да се договорим с холандците какво обществено работи за тях, тъй като целият Европейски Съюз не е склонен с тях. Те считат, че Шенген не е добър инструмент да се натискат България и Румъния да си трансформират върховенството на закона ", разяснява Гунев.
 Радев: Да си свършим и нашата работа за влака Шенген следващата година
Радев: Да си свършим и нашата работа за влака Шенген следващата година

Да се одобри правосъдната промяна по ПВУ

Той уточни, че влизането на България в Шенген ще има както стопански изгоди, по този начин и сближение на Европейски Съюз.

Дипломатът и интернационален секретар на Има Такъв Народ Димитър Гърдев добави, че причините на Австрия и Холандия да не ни одобряват в Шенген издишат. Започват да се появяват едни условия, които преди този момент ги нямало, уточни Гърдев. Борбата с корупцията и проведената престъпност е годна за всички страни, без изключение, изясни той.

Гърдев вижда непрекъсната непроменлива позиция от 11 година насам за България в Шенген. Защо тези неща се употребяват от политиците ни за вътрешнопартийна битка , недоумява той. Борбата пред България е да инициира нов спор и ново съглашение за приемането ни в Шенген.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР