Едва ли е изненада за някого, че идол на е

...
Едва ли е изненада за някого, че идол на е
Коментари Харесай

Обещанието за отмъщение, което Тайсън дава на Али, а след това спазва

Едва ли е изненада за някого, че кумир на е (може би) най-великият боксьор за всички времена . Но надали са доста тези, които са осведомени с една от най-любопитните истории сред двамата, която бележи живота на Железния Майк.
На 2-и октомври 1980 година Али се качва на кръга против Лари Хоумс и претърпява тежко проваляне след механически нокаут. По това време легендата е надалеч от най-силните си години, само че едвам 14-годишният Майк е отчаян от развоя. Той е пропътувал часове, с цел да гледа своя кумир и по пътя към у дома не обелва и дума.
На идващия ден обаче Тайсън получава късмет да чуе своя кумир. Треньорът на Майк приказва по телефона с Али и му изяснява, че в неговата зала тренира момче с умопомрачителен гений. И подава телефона на Тайсън.
" Когато се трансформира в експерт, ще се изправя против Лари Холмс и ще отмъстя за теб ", споделя 14-годишният суперталант.
На 21-годишна възраст Тайсън получава късмет да трансформира думите си в действителност, откакто в Атлантик Сити е проведен дуел сред него и Холмс. Още по-специален е дуелът за Тайсън, защото в залата е персонално Али, който преди борбата му припомня обещанието, обещано преди 7 години.
Тайсън е безусловно праволинеен против ветерана. Той го смачква от пердах, в 4-ия рунд го праща в нокдаун два пъти и със злокобна дясна кука завършва борбата с нокаут - феноменално показване и съблюдаване на обещанието.
Под публикацията можете да видите видео от нокаута, a по-късно може да се насочите към извънредно забавния материал, отдаден на .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР