Едва една седмица, след като една трета от френските ученици

...
Едва една седмица, след като една трета от френските ученици
Коментари Харесай

Франция пусна учениците в клас, но пак ги гони

Едва една седмица, откакто една трета от френските възпитаници се върнаха в учебните заведения поради почналото облекчение на строгите карантинни ограничения поради ковид, бе установено обезпокоително заразяване на десетки хора, свързани с учебните заведения, съобщи Асошиейтед прес.

Някои учебни заведения възобновиха занятията предходната седмица, а още 150 000 възпитаници от горните класове се върнаха в класните стаи през днешния ден. Мярката в началото бе посрещната с облекчение от стотици хиляди изтощени френски родители, които трябваше да вземат участие в онлайн уроците на децата си, а в това време мнозина от тях и да работят от вкъщи си на компютрите.

Но през днешния ден френският министър на образованието Жан-Мишел Бланкер би паника, като разгласи по радиото, че връщането в учебните заведения е изложило някои деца на нова заплаха от болест. Той сподели, че засегнатите учебни заведения незабавно се затварят. Според френски медии към този момент са затворени по неотложност седем учебни заведения в северна Франция.

Министърът не посочи дали 70-те случая на Ковид-19 са измежду възпитаници или измежду учители. Като се има поради, че инкубационният интервал на вируса е няколко дни, евентуално е хората да са били инфектирани още преди отварянето на учебните заведения, добави той.

Франция отвори към 40 000 предучилищни заведения и начални учебни заведения предходната седмица, като бе натрапен таван за класовете и групите до 15 възпитаници. Така занятия възобновиха към 30 % от всички възпитаници. На родителите е позволено сами да избират дали да пуснат децата си, или да ги оставят у дома.

Отворените тази седмица горни класове в учебните заведения са единствено в така наречен зелени региони, които са по-слабо наранени от ковид. Сред тях не попада Париж.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР