Едва 3,8 млн. лева са постъпили в Държавния фонд за

...
Едва 3,8 млн. лева са постъпили в Държавния фонд за
Коментари Харесай

Вижте колко пари са постъпили във фонда за гарантиране на пенсиите

Едва 3,8 млн. лв. са постъпили в Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система, прочут като Сребърния фонд, през юни, демонстрират данните на Министерство на финансите.

Така общият паричен запас на фонда към края на юни нараства нищожно до 3,765 милиарда лв., от които 3,761 милиарда лв. са подадени в обособена сметка в Българска народна банка.

За съпоставяне през май 2022 година по сметка на фонда са трансферирани средства в размер на 107,20 млн. лева, а през април – 4,24 млн. лв.. През първото тримесечие на тази година във фонда са постъпили близо 100 млн. лв..

Припомняме, че Сребърният фонд бе основан през 2007 година с към 2 милиарда лева, като до момента в него са се натрупали едвам 1,7 милиарда лева спомагателни средства.

Колко пари има във фонда за гарантиране на пенсиите

Предназначението на фонда е да поддържа пенсионната система, само че действително средствата в него не биха стигнали за погашение на пенсиите даже за няколко месеца.
 
 МФ МФ
От 2011 година парите във фонда не носят никаква рентабилност и седят на депозит в Българска народна банка при нулева рента.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР