Едва 26 хил. души от 356 хил. работници от затворени

...
Едва 26 хил. души от 356 хил. работници от затворени
Коментари Харесай

Манолова: Само 26 хил. от засегнати 356 хил. работници са одобрени по програмата, рекламирана от Сачева

Едва 26 хиляди души от 356 хиляди служащи от затворени обекти на бизнеса са утвърдени да получат обезщетение по мярката „ Запази ме “, рекламирана от обществения министър Деница Сачева. При оповестяването на мярката тя самата уточни, че от засегнатите 356 хиляди души, които са в насилствен неплатен отпуск, ще се помогне на 50 хиляди души до края на 2020 година на обща стойност 50 млн. лева за цялата стратегия. За първия месец на програмата - декември 2020 година са утвърдени за подкрепяне към 14 500 служащи с 12 или 24 лева дневно.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Петрич, където откри офис на организацията през днешния ден.

Мярката " Запази ме " започва в последния работен ден на ноември. От началото на декември до последните утвърждения – на 18 януари, по публични данни на Агенцията по заетостта, за тази помощ са утвърдени 26 хиляди души общо. В приемната на „ Изправи се.БГ “ получихме сигнали от хора, които са получили 24 лева за един ден от ноември и досега не са получили други средства, а някои към момента въобще не са получавали помощ, акцентира Манолова.

Крайно време е обещаното от политиците и властта да се случва. Да има действителна поддръжка за бизнеса и хората. Ще създадем България страна омбудсман, безапелационна бе тя.

Ще се противопоставим против всички похищения върху хората и природата. Имаме нашия проект по какъв начин да променим България с шест целта - фрапантно повишение на приходите на българските жители, преизчисляване на пенсиите, действителна поддръжка за бизнеса и хората, правосъдна промяна, запазване на българската природа, поддръжка на хората против монополите, проверка за всички, злоупотребили с парите на българските жители, съобщи още Манолова.

Властта си усили заплатите и не спря приемането на коледни бонуси в държавната администрация. Управляващите не възразиха обществено и против бонусите и разхищенията на бюджета, осъществявани от сякаш самостоятелните регулатори Комисия за защита на конкуренцията, КФН и други, напомни ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР