Едва 1042-ма младежи учат във военните университети у нас от

...
Едва 1042-ма младежи учат във военните университети у нас от
Коментари Харесай

Само 1042 младежи учат за военни, гарантират им 1500 лв. заплата

Едва 1042-ма младежи учат във военните университети у нас от общо над 200 000 студенти, излиза наяве на днешния ден на храбростта и празник на армията ни. Чужденците измежду тях са едвам 0,19 на 100. Според данните от рейтинговата система на университетите у нас безработицата измежду военните висшисти е 0 на 100, а междинната им заплата е 1537 лв., като реализацията им е обезпечена.

Средният триумф, с който се влиза във висше военно учебно заведение, е 4,71, сочат рейтингите. От следващата година страната възвръща и Националното военно-въздушно учебно заведение в Долна Митрополия, което до момента бе приравнено единствено като факултет във Националния боен университет - Велико Търново.

Междувременно обаче Военно-медицинска академия, дружно с Националното военноморско учебно заведение и Медицинския университет във Варна разгласи и банкет в обособена компетентност " Военен доктор ". Младите хора би трябвало да преминат специфичен тест по физическа подготовка, както и изпит по химия и биология. Тяхното образование е изцяло гратис, като против това подписват контракт за 10 години да работят за армията ни.

Ако вземат участие в натовски задачи, заплатите им са много високи. Освен нормалната подготовка като медици, те се образоват да работят в рискови обстановки, да карат катер, да пилотират. Сред признатите в тази компетентност доминират девойки. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР