Едното от съчетанията на ансамбъла по художествена гимнастика за новия

...
Едното от съчетанията на ансамбъла по художествена гимнастика за новия
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Момичетата са много мотивирани, на Световното бяха блестящи

Едното от съчетанията на ансамбъла по художествена гимнастика за новия сезон е съвсем готово, разгласи старши треньорът на отбора Весела Димитрова на конференция през днешния ден.

Гимнастичките Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Радина Томова станаха тим на месец септември, откакто завоюваха златните медали в многобоя и на финала на три ленти и две топки на Световното състезание в София. Те получиха 20 гласа от спортните редакции. Весела Димитрова е треньор номер 1 на месеца с 18 гласа. Тимът организира лагер на високопланинската база Белкемен, а от три дни към този момент работи по новите съчетания.

" Проведохме потребен лагер на Белмекен, с който постоянно стартира подготовката за новия сезон. От три дни вършим новите съчетания. Едното е съвсем готово - на ленти и топки. Избрали сме музика и за другото. Момичетата са доста стимулирани. Надявам се, че до края на годината и двете стратегии ще бъдат подготвени. Музиките са доста въздействащи, само че идната година няма да играем на български фолклор ", сподели Димитрова.

Вече е подготвена и стратегия на отбора за присъединяване в надпреварите през 2023-а. Българският отбор ще взе участие на четири от петте Световни купи, на Европейското състезание в Баку (Азербайджан) и на Световния шампионат във Валенсия (Испания).

" Заложила със съчетания с към 2 точки повече за компликация. Но ще заложим повече на хореография и артистичност. В началото на февруари може би ще има открити контролни, на които ще покажем композициите ", добави Димитрова.

" Благодаря на всички, които са дали своят вот за нас и за тази хубава премия. Щастлива съм, че те са тим на месеца. Представиха се ослепително на Световното състезание в София и съм горда да бъда техен треньор ", добави специалистката.

Женина Трашлиева също благодари за премията от името на тима и съобщи, че до олимпийските игри в Париж 2024 им следва още доста работа.

" За нас е голяма чест да получим тази премия. Много сме радостни, че се представихме почтено на Световното състезание в София. Надявам се да продължим да радваме всички с нашите триумфи. Продължаваме да работим и да реализираме нови върхове. До олимпийските игри в Париж има още доста работа да свършим, още доста надпревари, само че малко по малко ще стигнем до олимпийския връх. Не мисля, че работим по-спокойно след извоюваната олимпийска квота, тъй като задачите са едни и същи и тренировките също ", сподели Трашлиева.

Тя добави, че девойките се пробват да се абстрахират от огромните упования към тях след олимпийската купа на предходния отбор в Токио 2020.

" Не знам дали ни тежат чак толкоз упованията. Ние се опитваме да се абстрахираме и да работим умерено ", разяснява тя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР