Едно второ и едно четвърто място е равносметката на Георги

...
Едно второ и едно четвърто място е равносметката на Георги
Коментари Харесай

Подиум на Георги Дончев в Porsche Carrera Cup

Едно второ и едно четвърто място е равносметката на Георги Дончев от третия и четвъртия старт в Porsche Carrera Cup Германия 2019, които се организираха този уикенд на пистата в Мост (Чехия).

Първият подиум за българския водач пристигна извънредно мъчно, след съществени тествания на уменията, волята и издръжливостта освен на Георги, само че и на целия екип от Overdrive Racing. Състезателният уикенд стартира с мокра писта и злополука, с цел да продължи с пропуснати тренировки, старт от задна позиция, червен байрак, 10 изпреварени противника и още доста страсти.

Самото начало на уикенда продължи наклонността от досегашните стартове и загатна за идните провокации – свободните тренировки в четвъртък започнаха с случай, откакто още в пъвите обиколки на мократа писта българският водач се срещна с една от мантинелите със скорост от над 200 км/час. Вследствие на злополуката Дончев пропусна целия подготвителен ден, само че екипът съумя да възвърне колата и в петък българинът записа положителни времена. Това пролича по време на първия стинт от съботната подготовка, когато Георги се движеше втори в класа, преди маршалите да вдигнат червен байрак поради тежък случай на пистата. След подновяването Дончев записа единствено една бърза обиколка, а времето не му стигна за нужната за класиране напред втора.

 Георги Дончев
източник: персонален списък
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР