Едно семейство влязло в един антикварен магазин и там на

...
Едно семейство влязло в един антикварен магазин и там на
Коментари Харесай

Порцелановата чашка от полицата в магазина…

Едно семейство влезнало в един антикварен магазин и там на една лавица намерило красива чаша за чай. Свалили я от рафта, разгледали я деликатно и споделили: “Много желаеме да купим тази прелестна чашка. “Но внезапно чашката почнала да им приказва и им споделила: “Аз не постоянно съм била такава. Някога бях единствено една студена, твърда и безцветна буца глина. Но един ден моят Създател ме взе и си сподели: “Мога да направя нещо от това ”. Тогава стартира да ме меси, мачка и да трансформира формата ми. А аз се развиках: “Хей, какво правиш? Така боли. Не съм сигурна по какъв начин ще наподобявам! Престани! ” Но Той ми отвърна “Още не ”.

После ме сложи върху грънчарското колело и стартира да ме върти, върти, върти, върти… до момента в който не се развиках: “Остави ме да сляза призлява ми. Свят ми се зави! ” Но Той ми отвърна: “Още не ”.

А по-късно ме оформи като чаша и ме сложи в нажежената пещ. А аз се развиках: “Пусни ме да изляза. Тук е ужасно горещо. Задушавам се! ” Той ме погледна през дребното стъкло на пещта, усмихна се и ми сподели: “Още не ”.

Когато ме извади от пещта си помислих, че е завършил работата си върху мен, само че той стартира да ме оцветява и рисува. Не повярвах на това, което направи след това. Върна ме още веднъж в пещта, а аз се развиках: “Трябва да ми повярваш, повече не мога да понасям! Моля те, пусни ме да изляза! ” Но той ми отвърна: “Още не ”.

Накрая ме извади от пещта и ме сложи на един рафт, а аз си помислих, че ме е не запомнил. Но един ден ме взе на ръце и ме занесе пред едно огледало. Не можех да допускам бях се трансформирала в изящна чаена чашка и всеки искаше да ме купи.

Бог има превъзходен проект за живота ни и от време на време стартира да трансформира нещата толкоз бързо,че ни се завива свят и се усещаме дезориентирани като парче глина на грънчарско колело. Трябва да Му се доверим, тъй като Той прави това, което е най-хубаво за нас. Трябва да се отпуснем в ръцете Му и да Го оставим да ни трансформира в нещо красиво……

фотография: 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР