Едно сътрудничество, продължило над 70 г., донесло много слава и

...
Едно сътрудничество, продължило над 70 г., донесло много слава и
Коментари Харесай

След 77 години: Германия къса с Адидас. И се обвързва с Найки

Едно съдействие, траяло над 70 година, донесло доста популярност и позитиви и на двете страни, е на път да завърши. Германската футболна федерация завършва с " Адидас " и се обвързва с огромния му щатски съперник " Найки " от 2027 година

Когато това стане, годините, в които " Адидас " облича немските национали - мъже, дами, юноши и девойки, ще са 77. 

Новината бе обявена от федерацията, като контрактът с щатския колос ще е до 2034 година Не се оповестяват финансови и други параметри. " Маншафтът " ще носи " Адидас " на Европейското това лято - на което е хазаин, както и на Световното през 2026 година

Според медии в страната немислимата до неотдавна смяна е подбудена от финансовите проблеми на федерацията. " Найки " примамва с предложения организацията още от началото на новия век и напъните най-накрая са увенчани с триумф.

За това е помогнало предложение, доста по-изгодно финансово от съответното на компанията от градчето Херцогенараух.
 Екипите на Германия на Евро 2024. Снимка АП/БТАГермания и " Адидас " - доста повече от контракт
В края сме на може би най-популярния договор за екипировка в историята на спорта. Той се трансформира в символ - и за двете страни, доста повече е от това компания за спортни екипи да облича тимове, да им дава топки и други принадлежности. " Адидас " е доста повече от снабдител на Германия, а поради триумфите на " стоманените ", в очите на мнозина компанията с трите линии бе част от триумфите и имиджа.

Както споделяше Гари Линекер, " футболът е елементарна игра, 22-ма тичат след една топка 90 минути, а най-после германците постоянно печелят ". Напоследък не е по този начин, на национално равнище футболът в страната изживява тежка рецесия, само че и на този цикъл ще пристигна край.

Първият контракт сред " Адидас " и немската футболна централа е подписан през 1950 година, като години по-рано братята Адолф и Руди към този момент са се разделили, по този начин на картата се появява и " Пума " (първо като " Руда " - от Рудолф). Имало е оферти и от двете страни, а офертата от " Пума " е била по-изгодна, само че във федерацията залагат на Ади и неговата компания.

През 1954 година Федерална Република Германия печели по ефектен метод първата си международна купа с 3:2 на финала (от 0:2) против Унгария на шампионата в Швейцария. Титлата носи дивиденти и на " Адидас ", а съгласно един от митовете тогава - Рудолф е намерил метод да честити на своя брат, с който не просто не си е приказвал от години.

След това Германия стана международен първенец още три пъти. Националите даже и в този момент употребяват базата на " Адидас " в Нюрнберг. Но за всичко си има край.

В " Найки " несъмнено предостатъчно потриват ръце, нанесли удар в сърцето на огромния си противник. А дали този удар ще донесе и финансови триумфи, следва да разберем след 2027 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР