Едно от звездните завръщания на тазгодишния Уимбълдън несъмнено бе това

...
Едно от звездните завръщания на тазгодишния Уимбълдън несъмнено бе това
Коментари Харесай

Бившият финалист е повален: Пол се оказа твърде голяма хапка за Раонич на Уимбълдън

Едно от звездните завръщания на тазгодишния Уимбълдън безспорно бе това на финалиста от 2016-а в шампионата Милош Раонич, който откри сили за сполучлив старт на акцията си, само че през днешния ден напусна All England Club. В екзекутор на канадеца пък се трансформира полуфиналистът от Аустрелиън Оупън - Томи Пол, който пропусна да затвори срещата в поредни сетове, само че остана съсредоточен и се поздрави с успеха след тъкмо три астрономически часа на корта - 6:4 7:6(4) 6:7(4) 6:4. 

По този метод американецът и международен номер 15 се класира за третия кръг на най-стария тенис шампионат, където ще срещне друга от сензациите в Мелбърн, а точно Иржи Лехечка.

Началото на дуела ни предложи значително завладяващи моменти, откакто 16-ият подложен съумя да предугади неколкократно посоката на мощния сервис на своя сътрудник и в разиграванията бе по-стабилен, с цел да се отдръпна с пробив при първата отмора. Ответната реакция на някогашния номер три обаче си заслужаваше и той откликна с поредност от изящни офанзиви, като реализира рибрейк, само че мощните минути за посрещачите продължиха и Пол възобнови водачеството си в резултата, като в същото време канадецът изпита физически дискомфорт и се почувства заставен да вземе медицински таймаут. След провеждането на интервенцията колосът привидно към този момент не трябваше да се преценява с неразположението си, но все пак по никакъв метод не тормози противника си със своите ретури и откриващият сет бе записан в сметката на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън.

Втората част пък изцяло се разграничи от видяното до момента в срещата, като вълнуващи мигове липсваха и без да забележим нито един брейкбол, то ни предстоеше да следим тайбрек. В него някогашният вицешампион в конкуренцията потегли по желан метод с два минипробива, повеждайки с 3:0 точки, но оттова насетне инкасира купища грешки, до момента в който американецът остана стабилен и завоюва седем от идващите осем разигравания, с цел да дублира преднината си в обособените сетове.

В третата част още веднъж гледахме съществено предимство от страна на подаващите, преди да бъдем отведени до осмия гейм, когато Раонич привидно капитулира пред високия интензитет на игра и инкасира пробив. Предусетил усета на провалянето, канадецът заигра отпуснато и подсети за най-силните си дни на корта, като осъществя серия от печеливши форхенди, с цел да реализира рибрейк, след който избави два следващи мачбола на личен сервис и провокира нов тайбрек. За разлика от предходния дълъг гейм, в този случай Пол пръв се снабди с минипробив задатък, но след това Раонич навакса пасива си и откри нужния баланс в играта си, с което понижи изоставането си в общия резултат на конфликта.

На старта на четвъртия сет двамата северноамериканци изнесоха по един неуверен първи гейм на начален удар, в който преодоляха проблемите си и избавиха по един брейкбол, с цел да започват сполучливо в частта. Въпреки това, то подобрението в ретурите на международния номер 16 бе повече от очевидно и той се възползва от надалеч по-доброто си напредване по тревната настилка, с цел да осъществя основен пробив в третия гейм. Оттам насетне полуфиналистът остана напълно съсредоточен над началния си удар, който нито за секунда не го съобщи, при което Пол довърши започнатото, въпреки и с близо час забавяне.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР