Едно от знаковите лица на БСП Калоян Паргов от днес

...
Едно от знаковите лица на БСП Калоян Паргов от днес
Коментари Харесай

Калоян Паргов като Апостола: Преди година ме обесиха, днес възкръснах

Едно от знаковите лица на Българска социалистическа партия Калоян Паргов от през днешния ден е с изцяло възобновени партийни права, откакто измина тъкмо една година от партийното му тричане от " Позитано " 20 и наложеното от Корнелия Нинова наказване да не заема никакви постове в Столетницата. Общинарят, към този момент някогашен ръководител на най-голямата соцструктура в страната, може да си върне и нея при последващи цикъл на доклади и избори, само че и освен това - може даже да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия, защото дава отговор на всички уставни условия. 

Пред Lupa.bg той подсети, че тъкмо през днешния ден, на 19 февруари изтича наказването му. И разяснява по този начин:

" На тази дата преди 1 година бях политически обесен. Днес политически възкръсвам " с очевидна поръчка, че ръководството на Българска социалистическа партия по никакъв начин не му е непознато. 

Шефът на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ), който през лятото събра фигури от разнообразни цветове с огромната задача да борят демографската злополука, се пребори с Нинова и през съда.

Той към този момент е изцяло законен член на пленума, откакто Върховен касационен съд го върна на поста дружно с Кирил Добрев. И все пак ниновистите от Общопартийната контролна комисия (ОПКК), така наречен Другарски съд, отпред с Емил Войнов, не престават да оспорват магистратското решение и да не позволяват двамата до гласувания на съвещанията на Националния съвет. 

Освен това и Паргов, и Добрев бяха получили лична възбрана да влязат в залата на съвещанието на аления конгрес преди седмица, стигнал до невиждана ескалация на напрежението сред социалистите и в последна сметка приключил с нова порция осъдени от Българска социалистическа партия - този път даже с изключване. Нинова беше наредила Паргов и останалите опозиционери въобще да не припарват до НДК. 

" В Българска социалистическа партия обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е правилно. Преминали сме към различен вид организация. И тъкмо това е терзанието на доста членове и симпатизанти, които подлагат на критика настоящето ръководство на Българска социалистическа партия. Хората се опасяват, че пътят, по който върви партията, може да завърши съдбовно ", предизвести преди 12 месеца Паргов. 

Снимка: " Булфото "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР