Едно от водещите лица в българския бизнес - председателят на

...
Едно от водещите лица в българския бизнес - председателят на
Коментари Харесай

Внезапно си отиде Радосвет Радев

Едно от водещите лица в българския бизнес - ръководителят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев е умрял ненадейно през днешния ден, оповестиха от работодателската организация. 61-годишният Радев ръководеше БСК от 2018 година, след кончината на дългогодишния ѝ ръководител Божидар Данев.

По информация на вестник " 24 часа " Радев е умрял ненадейно пред постройката на " Дарик радио ".

" В това извънредно мъчно за нас време той пое риска и уговорката да изведе Камарата от нелеката обстановка. Нещо повече, беше окуражен да я направи съвременна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе рисково бързо в работата и го направи. Направи доста взаимни отстъпки с персоналното си време и задължения, в името на организацията ", споделят от БСК.

" За тези 3 години господин Радев се трансформира не просто в наш началник, само че на първо място беше наш другар - човек, на който можеш да се довериш, с който можеш да споделиш хрумвания, от който можеш да получиш поддръжка и схващане ", споделят бизнес организацията.

Радев е водеща фигура в средите на българския бизнес. Той е основател на първата частна радиостанция у нас - " Дарик Радио ", една от най-авторитетните медии в българския радиоефир, която и работи до през днешния ден.
Кой е Радосвет Радев?



Завършил е Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " и е специализирал маркетинг и мениджмънт в Съединени американски щати.

Работил е поредно в Софийски градски съд и в Програма " Христо Ботев " на Българското национално радио.

През 1992 година основава националното " Дарик радио ". Основател е на най-големия приватизационен фонд " Доверие " и на приватизационен фонд " Албена инвест ".

Изпълнителен шеф на " Дарик холдинг ", ръководител на Надзорния съвет на " Доверие - Обединен холдинг " АД и ръководител на Съвета на шефовете на " Албена " АД.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния ръб по туризъм и на Фондация " Буров ".

От 1990 година Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на публични начала. На 19 юни 2018 година е определен за изпълнителен ръководител на БСК, като наследява на поста Божидар Данев след неговата кончина. През 2018 година Радосвет Радев е и ротационен ръководител на Асоциацията на организациите на българските работодатели, сплотяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР