Едно от приетите предложения по което се постигна съгласие на

...
Едно от приетите предложения по което се постигна съгласие на
Коментари Харесай

Секретарят на президента: Зад искането за КСНС прозира желанието за промяна в позицията ни към РСМ

Едно от признатите оферти по което се реализира единодушие на Консултативния съвет по национална сигурност, извършен на 10 януари 2022 година, е:

" Даването на единодушие за започване на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз да не се обвързва със периоди, а с реализиране на действителни резултати, в това число и във връзка с правата на македонските българи. " Това написа във Facebook профила си основният секретар на президента Румен Радев.

„ Какви и кои са постигнатите действителни резултати пет месеца след извършеното съвещание? По какъв метод правата на македонските българи са предпазени? Вписани са в Конституцията на Република Северна Македония като част от съставляващите нации наред с власи, албанци, македонци, роми, сърби, бошняци, турци? Или езикът на омразата е изкоренен, а учебниците вместо разделяне към този момент прокламират взаимно почитание? Нима към този момент сме постигнали единодушие за ОБЩАТА ни история?

Реални резултати няма! Няма и положени обикновени старания за реализиране на доближаване на позициите от страна на РСМ.

Зад настояването за осъществяване на ново съвещание на Консултативния съвет по тематиката " Членство на РСМ в Европейски Съюз ", без да са реализирани никакви действителни резултати, прозира желанието за смяна в позицията на Р България. Кой ще гледа съществено на страна, па била тя и член на Европейски Съюз, която трансформира позициите си през 4-5 месеца? Външната ни политика следва да е устойчива и да се образува в България, а не да е привнесена или наложена. Все отново имаме искания за предвидим съдружник и сътрудник!

И въпреки всичко да си честитим празника през днешния ден, най-малко до момента в който към момента си е наш! ”, написа още той
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР