Едно от основните нововъведения в следващата версия на Android ще

...
Едно от основните нововъведения в следващата версия на Android ще
Коментари Харесай

Едно от основните нововъведения в Android Q е технологията APEX

Едно от главните нововъведения в идната версия на Android ще бъде технологията APEX . Тя ще даде опция за възобновяване на обособените модули на операционната система, без да се засягат останалите съставни елементи. По този метод доста ще се опрости и форсира обновяването на смарт телефоните и таблетите.

Начинът за приемане на обновяванията в Android Q ще бъде подобен на този в Linux – дребните пачове ще могат точково да модифицират съставените елементи на операционната система и на нейното ядро, като десктоп обкръжението и систематичните библиотеки остават без промени. Към сегашен ден Android не работи по този метод, тъй като разделът със систематичните библиотеки и фреймуъркове е наличен единствено за четене и е предпазен от запис.

Библиотеките и фреймуъркове се употребяват освен от операционната система и вградените приложения, само че и от външните стратегии. Тяхното потребление дава опция да се понижават размерите на инсталационните APK файлове. Библиотеките и фреймуъркове към този момент не могат да бъдат обновявани настрана от общия код на операционната система, само че тази обстановка ще се промени с въвеждането на APEX.

Гугъл стартира основаването на базовите APEX библиотеки, които ще могат да се заменят с нови, без да се постанова инсталирането на огромно възобновяване. По този метод смарт телефоните и таблетите ще могат да получават обновявания по сигурността и за ядрото на операционната система, без на производителите да се постанова да преработват сорс кода за своите устройства, тъй като той става повсеместен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР