Едно от най-познатите лица в автомобилния бранш по света слиза

...
Едно от най-познатите лица в автомобилния бранш по света слиза
Коментари Харесай

Краят на една ера: Ръководителят на Daimler Дитер Цече напуска поста след 13 години управление

Едно от най-познатите лица в автомобилния отрасъл по света слиза от сцената. Дитер Цече, който от 13 години управлява немския тръст Daimler, се отдръпва в края на месец май. Тогава 66-годишният управител ще съобщи поста на своя правоприемник - Ола Келениус.

Известен още като Dr. Z, Цече е евентуално толкоз прочут на света, колкото и самата емблема на Mercedes-Benz. Със своите разпознаваеми мустаци той ръководи автомобилния колос от 2006 година, като към този момент над 40 години инженерът е част от компанията.

Въпреки обаче че той се трансформира в институция за нея и бранша като цяло, резултатите от неговата работа се одобряват със смесени усеща. Според фонд мениджърът на Union Invest Михаел Мудорс, представен от немската n-tv, Цече е постигнал доста, само че най-после е работил прекомерно нерешително.

Цече съумява да се оправи с тежкото завещание на своя предходник Шремп и да преведе компанията през финансовата и последвалата я икономическа рецесия, извеждайки я още веднъж до върховете на автомобилния пазар. Връхната точка беше през март 2015 година, когато пазарната капитализация на Daimler AG доближи 102 милиарда евро - шест пъти повече по отношение на шест години по-рано.

През последните четири години обаче обстановката се промени и абсурдът " Дизелгейт " докара съществени компликации както на компанията, по този начин и на огромна част от нейните съперници. Ето за какво упованията на вложителите към идващия началник на компанията са огромни.

Изпитанията пред него няма да са малко. Сред тях да преведе компания през измененията в автомобилния отрасъл като електрическите коли, както и да я изправи на крайници след следствията на свадите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР