Едно от най-ненавижданите нововъведения в автомобилите е все по-честата липса

...
Едно от най-ненавижданите нововъведения в автомобилите е все по-честата липса
Коментари Харесай

Volkswagen връща физическите бутони на колите

Едно от най-ненавижданите нововъведения в колите е все по-честата липса на физически бутони - голям брой от най-големите компании вместо това поставят огромни екрани, чувствителни на досег, или такива повърхности. Още по-често това се случва при новите електрически автомобили.

Германският тръст Volkswagen стана една от първите компании, която връща назад физическите бутони в купето, демонстрира новата идея на електрическия автомобил ID.2all. Това е предстоящ сериен модел. А в действителност желанието за връщане на " положителното остаряло " бе декларирано още при започване на тази година. Заради апели на клиенти, в които VW реши да се вслуша. Това е обвързвано и с сигурността, с изключение на с улеснение.

Хаптичните бутони и тъчскрийновете станаха съвременни по ред аргументи - наподобяват футуристично, нямат движещи се елементи, екраните могат да демонстрира спомагателна информация. В добавка към този момент са и по-евтини. Но доста водачи недоволстват, тъй като физическата реакция на досег върху бутонен механизъм е доста по-удобен метод да знаеш, че си натиснал каквото би трябвало. А до момента в който караш не искаш да се разсейваш, гледайки по екрана или ослушвайки се за бибикане от таблета в средата на таблото.

От няколко години Volkswagen опитва с този метод и на кормилата. Това, съгласно новия изпълнителен шеф Томас Шафер, в действителност съществено е навредило на репутацията на марката.

Затова в новите им коли още веднъж личат физическите бутони - отново ще има огромен таблет на таблото, само че и старите " копчета " - за надзор на климатика, аудиото, и други

Volkswagen е една от фирмите, в която интензивно работят за основаване на електромобил на всеки един модел в гамата - предизвикателство, за което не са  нужни драми с бутони. VW също по този начин работи по " всеобщи " EV в своите марки - за суми от порядъка на 20-25 хиляди евро.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР