Едно от най-големите спортни събития в световен мащаб през 2017

...
Едно от най-големите спортни събития в световен мащаб през 2017
Коментари Харесай

Април 2017: Новият крал на бокса

Едно от най-големите спортни събития в международен мащаб през 2017 година се състоя през април в Лондон, на препълнения стадион „ Уембли “. Антъни Джошуа реализира най-голямата победа в кариерата си, откакто победи именития Владимир Кличко с механически нокаут в 11-я рунд. Англичанинът завоюва мегасблъсъка против Владимир Кличко и завоюва купите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО). По този метод Джошуа се трансформира в новия боксов крал.

Джошуа и Кличко се изправиха един против различен пред 90 хиляди фенове на стадион "Уембли " в Лондон. Срещата счупи върха по посещаемост на боксов мач и по доходи от билети. 27-годишният английски боксьор устоя натискта на по-опитния си противник и най-после завоюва с механически нокаут в 11-ия рунд. Това бе първи мач на англичанина, в който той се бие повече от 8 рунда, само че това не му попречи да победи с 19-ата си победа на професионалния кръг, всяка от които с нокаут.

Двубоят показа всичко, което почитателите могат да желаят. Зрелището бе цялостно. Битката бе доста яростна. Британецът започва неповторимо мача, бе по-деен на кръга в Лондон и в 5-я рунд прати някогашния международен първенец в нокдаун. Кличко обаче не се отхвърли и в идната част "върна жеста " на британеца, който също бе прострян на земята. Не се виждаше по какъв начин Джошуа ще успее да завоюва срещата, само че до 11-я рунд експлозивността в играта му се върна и тогава пристигна неговият момент. В рамките на три минути той прати съперника си два пъти в нокдаун, а при третата серия от удари в главата и тялото на Кличко, съдията приключи мача и отсъди победа в интерес на Антъни Джошуа. Украинецът показва, че още си го бива за огромни борби, само че в 11-ия рунд не устоя и в последна сметка загуби след механически нокаут. Това бе 19-ата победа за Антъни на професионалния кръг, а също така и петото проваляне на Кличко, който доминираше на кръга в тежката категория през последното десетилетие и повече. За първи път в своята кариера Антъни бе пратен в нокдаун, само че той от своя страна изпрати Кличко на три пъти в подобен - един път в петия рунд и два пъти в 11-ия.

Британецът е първият боксьор измежду най-тежките, който съумя да реализира 19 нокаута в първите си 19 мача. Преди багра против Кличко не му се беше налагало да играе повече от 7 рунда измежду експертите. Кличко го принуди, само че все пак Джошуа затвърди невероятната си форма от както е в профи бокса.

Боксовият мач на „ Уембли “ се оказа финален за Владимир Кличко, който при започване на август разгласи края на своята кариера. Той се отдръпна от спорта на 41 години след 64 победи в 69 мача на професионалния кръг и златен олимпийски орден от игрите в Атланта през 1996 година Кличко беше безспорен хегемон в тежката категория в границите на едно десетилетие. Той не беше губил мач в продължение на 11 години, единствено през есента на 2015 година позволи ненадейно проваляне от Тайсън Фюри. Загубата против британеца постави завършек на серията му от 18 следващи отбрани на международната купа. Преди да се насочи към професионалния бокс, Владимир Кличко прави доста сполучлива кариера като дилетант. Той записва 134 победи в 140 мача на аматьорския кръг, 65 от които с нокаут.

Голям Кличко: Бой сред джентълмени, по-добрият победи

Феноменално: Антъни Джошуа нокаутира Кличко на "Уембли "

По какъв брой завоюваха Джошуа и Кличко от зрелището на „ Уембли “?

През април 2017 година се игра следващото Вечно дерби сред Левски и ЦСКА, което ще се запомни с безапелационния триумф на „ алените “ и с вандалските прояви от страна на синята аудитория. Помощник треньорът на ЦСКА Стефан Генов бе уцелен с предмет след третия гол за „ алените “ във вратата на Левски в 52-та минута. Попадението осъществя Фернандо Каранга. Феновете на „ сините “ използваха част от хореографията си след голът на Каранга и уцелиха Генов, който от удара падна на пистата. Пострадаха още кондиционният експерт Томас Нойберт и помощникът на Стамен Белчев - Кирил Динчев.

ЦСКА надупчи с три карфици синия балон

Радостта в алено

Генов: Удариха мен, Нойберт и Кирил Динчев

Червена тройка, без синя гарнитура!

Десподов като Балотели във Вечното дерби

В края на април Байерн Мюнхен стана първенец на Германия за рекорден пети следващ и общо 27-и път. Само една от купите на баварския исполин е в ерата преди основаването на Бундеслигата. Триумфът за най-успешния немски клуб пристигна след победа с 6:0 като посетител на Волфсбург, в среща от 31-ия кръг на шампионата, играна на стадион "Фолксваген Арена ". За трети път мюнхенци станаха първенци на този стадион през този век. Треньорът Карло Анчелоти стана първенец в четвърто друго състезание, откакто преди този момент завоюва италианското (Милан), британското (Челси) и френското (ПСЖ).

Байерн още веднъж е първенец в Бундеслигата!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР