Едно от най-емблематичните места в София - Кооперативният пазар в

...
Едно от най-емблематичните места в София - Кооперативният пазар в
Коментари Харесай

Изненада: Продават емблематичния Кооперативен пазар в "Люлин"!

Едно от най-емблематичните места в София - Кооперативният пазар в Люлин, е оповестено за продажба. Това демонстрира инспекция, направена в регистъра на Камарата на частните правосъдни реализатори, написа dir.bg. Началната цена на парцела е 3.28 млн. лв., като в нея е включен Данък добавена стойност в размер на 166 663.27 лева

Теренът е 11 547 кв/м и доста надвишава размерите на пазарите в Ситняково, Красно село, та даже и по този начин наречения Женски пазар.



Към момента Кооперативният пазар е благосъстоятелност на "ИСКРА-21 " АД.

В обявлението за продажба от 13.05.2019 година са посочени 12 броя искови молби, останали като тежести на парцела. Определени са и дни за осъществяване на огледи на Кооперативния пазар - "всеки понеделник, сряда и петък от 17:00 до 19:00 часа ". Търгът ще се състои на 16.07.2019 година в постройката на Софийския областен съд. Срокът за подаване на документи за търга е от 15 юни до 15 юли.

За продажба е оповестено само дворното място - без постройките, които хората одобряват за част от пазара.

От адвокатската фирма на частният правосъден реализатор по делото - Георги Дичев обясниха, че компанията "Искра 21 " има големи отговорности - към страната, общината и частни лица. Те надвишават доста в началото оповестената продажна цена на парцела.

Освен това единствено 4 декара от декларираната повърхност е за пазар. За останалата има позволение за градеж. Някои от постройките, които сега са издигнати, са законни, само че други не са и подлежат на срутване, обясниха от адвокатската фирма на Дичев и прибавиха, че терените зад булевардите, които са превърнати в пазарни площи, не са към този парцел.

По публични данни Люлин е с над 150 хиляди поданици, само че импровизирано се счита, че в него живеят най-малко 200 хиляди души. Оттам идва и репутацията на квартала, като четвърти по величина град в България след София, Пловдив и Варна и пред Бургас, Русе и Стара Загора.

Почти няма гражданин на квартала, който да не е посещавал пазара. Освен това до него стига и метростанцията, което го прави атрактивен за жителите на прилежащите региони. Разбира се, както всички огромни пазари, и този има своите неудобства. Хигиената не постоянно е на високо равнище, а бандитизмът и джебчийството са си част от реномето на квартала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР