Едно от най-екзотичните футболни първенства в света – индийското, стартира.

...
Едно от най-екзотичните футболни първенства в света – индийското, стартира.
Коментари Харесай

“Левски“ и ЦСКА част от футболния елит на Индия

Едно от най-екзотичните футболни шампионати в света – индийското, започва. И до момента в който предходните години то не представляваше никакъв интерес за родния ентусиаст, в този момент тази наклонност е нарушена. Димитър Бербатов към този момент дебютира за „ Карала Бластърс “ пред цялостни трибуни, а това бе първи формален мач за нападателя след повече от година и половина пауза. В България мачовете се предават по спортните канали на Мтел.
А индийският хайлайф от ден на ден стартира да подухва мемоари за Първа професионална лига. Причината не е единствено рекордьорът по голове за националния тим на България.

През тази акция в локалния шампионат се подвизават други трима познати играчи, минали през някогашната „ А “ група. Игралият за малко в „ Левски “ полузащитник Рене Михелич, както и някогашният футболист на ЦСКА и „ Ботев “ Грегъри Нелсън, в този момент са съотборници във ФК „ Ченай “.
В „ Норт Ийст Юнайтед “ бе притеглен някогашният състезател на ЦСКА – офанзивният полузащитник Марсиньо. Бразилецът даже вкара на „ сините “ във безконечното дерби през сезон 2013-14, а в следствие мина в съветския УФА.
А към тях умерено като „ наш “ може да причислим и братът на тогавашния защитник на „ Литекс “ Алехандро Сичеро – Габриел от „ Делхи Динамо “.

 2102

Всички те ще бъдат част от четвъртото издание на Суперлигата, която за пръв път ще бъде формирана от 10 клуба. Форматът на шампионата е взаимстван от Съединени американски щати (МЛС), където няма изпадащи и спечелили промоция. Важно е да отговаряш на разпоредбите на федерацията, едно от които е всеки клуб да има най-малко по един марков състезател, каквито са Бербатов за „ Керала “ и Роби Кийн за АТК.

А с първия кръг на шампионата влезнаха в действие и някои нови правила. На локалните тимове им е разрешено да имат до 8 чужденци в тима, а не както беше до момента – 11. На терена пък ще може да има най-много 5 легионери от един тим, до момента в който в миналата акция позволеният брой бе 6.
Но макар гръмките имена в Индия мислят и за бъдещето. И до момента в който у нас бе отстраненото правилото за присъединяване на един младеж до 21 години, то в новия дом на Бербатов това не е по този начин. В локалната Суперлига всеки клуб е длъжен да употребява двама индийски футболисти под 23 години.

Интересно е и още едно предписание в азиатския шампионат – тъй наречените „ драфт “, наподобяващ на този в НБА.
Отборите избираха това лято всред 200 индийски играчи, попаднали в лист, а всеки клуб може да вземе до двама играчи над 21 години и трима под въпросната възраст.
Всичко това придава спомагателна екзотичност на шампионата на Индия, което този сезон ще внесе многообразие в програмата на родния ентусиаст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР