Едно от най-достъпните и мултифункционални природни средства за красота е

...
Едно от най-достъпните и мултифункционални природни средства за красота е
Коментари Харесай

Кокосовото масло е мощен природен еликсир за красота

Едно от най-достъпните и мултифункционални естествени средства за хубост е кокосовото масло.

Ако до момента не сте го употребявали, ще се учудите какъв брой невероятни свойства са събрани в един-единствен артикул. По принцип, кокосовото масло се употребява и за готвене и се счита за доста потребно за организма. То има анти-микробни свойства и ускорява защитните сили на организма. Много уместно е обаче и с козметична цел.

Защитава кожата от UV-лъчите

От дълги години, жителите на разнообразни островни страни употребяват кокосовото масло като отбрана от слънцето. те мажат децата си с маслото още от раждането им, а когато поотраснат, децата привикват сами да нанасят продукта по цялото си тяло. С времето с помощта на кокосовото масло кожата построява естествена преграда.

Ако пък сте позволили да изгорите, кокосовото масло ще помогне на кожата ви да си възвърне влагата и ще успокои възпалението.

Подмладява

Кокосовото масло има отлични овлажняващи свойства. То оказва помощ на кожата да се бори с нездравословното влияние на свободните радикали и по този начин оказва помощ да забавим процеса на стареене. Много дами го употребяват и по време на бременността си, с цел да понижат появяването на стрии.

Заздравява корените на косата

Ако страдате от косопад или просто усещате косата си изтощена, масаж на скалпа с малко кокосово масло може да направи чудеса. Тайната се крие в това, че неповторимите мастни киселини в кокосовото масло имат сходна молекулярна конструкция с тази на косъма на косата. Затова те проникват извънредно елементарно в космения фоликул и го заздравяват от вътрешната страна.

Кокосовото масло има и противогъбични свойства и може да помогне при пърхот.


Невероятните свойства на нара



Грешките в прическата, които ви състаряват

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР