Едно от космическите тела може да удари Земята през октомври,

...
Едно от космическите тела може да удари Земята през октомври,
Коментари Харесай

Три астероида летят към Земята, може да ни ударят

Едно от галактическите тела може да удари Земята през октомври, до момента в който вторият има късмет да се сблъска с планетата ни през декември

Три метеорита са се запътили към Земята и два може да се сблъскат с планетата ни още тази година, предизвестиха специалисти.

Едно от галактическите тела може да удари Земята през октомври, до момента в който вторият има късмет да се сблъска с планетата ни през декември. Учените изгубиха траекторията на полета на първия метеорит, наименуван 2007 FT3, откакто беше видян да се носи в Космоса.

Смята се, че е той е с размери към 340 метра и че има 1 към 11 милиона късмет да удари земята на 3 октомври. Но НАСА споделя, че няма защо да се тревожим, даже в случай че се реализира контакт, написа novini.bg.

Според представителя на НАСА „...няма известни закани от конфликт с метеорити за Земята през идващия век. НАСА и нейните сътрудници старателно следят небето, с цел да намерят, проследят и категоризират метеорити и обекти, близки до Земята, в това число тези, които могат да се приближат до Земята ".

Втори метеорит – наименуван 2022 YO1 – пък има късмет 1 към 430 да се сблъска със Земята на 17 декември, две години откакто за първи път е бил следен от галактически наблюдаващи. Но дребната канара - с размер към три метра - най-вероятно ще избухне като ярка огнена топка и няма да аргументи вреди, в случай че навлезе в земната атмосфера.

Друг микроастероид – с размер към шест метра, ще се приближи до Земята за повторно тази година, откакто се приближи през февруари. Но учените споделят, че е малко евентуално да ни удари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР