Едно от големите имена в съвременната кинематография влиза в ролята

...
Едно от големите имена в съвременната кинематография влиза в ролята
Коментари Харесай

Кой създава приказния нов свят в „Господарка на злото 2“?

Едно от огромните имена в актуалната кинематография влиза в ролята на дизайнер на дълго чаканата продукция. Той е оставил разпознаваемия си почерк във филми като „ Лигата на справедливостта “, „ Аз, роботът “, „ Годзила “, „ Батман против Робин: Зората на справедливостта “ и доста други огромни холивудски продукции. Хищни растения, зомбита, праисторически животни и невероятни митични същества – за Патрик Татопулус светът на научната фантастика е неограничен, въображението му също. Днес той ни разкрива дребна част от работата си по „ Господарка на злото 2 “, който чакаме по кината през октомври. Във кино лентата ще забележим още веднъж ослепителната в ролята й на Злодеида, изящната Ел Фанинг като Аврора, а към красивата им компания се причислява, която ще изиграе кралица Ингрид.



Как станахте част от плана?

Режисьорът Йоаким Рьонинг познаваше работата ми. Знаеше, че мога да очертавам и да рисувам, което беше значимо за него. Така можехме да водим разговор по-лесно, скицирайки и говорейки си дружно. Той искаше този филм да бъде по-реалистичен, да „ отвори “ историята и да сътвори повече мащаб и пространство.

Разкажете ни за работата си по самия филм!

Най-напред изгледах първия филм, с цел да видя стила му. Докато следях от близко дизайна му, имах опция да планирам и нови неща. Светът отвън митичните същества е друг, само че самите те към този момент са познати от първия филм, тъй че трябваше да запазим визията им. Но и при тях има дребна смяна. Ще видите новата им страна. Тук обаче приликите стопират, тъй като във втория филм всичко останало е ново. Има нов палат, нов град и цялостен един нов свят, който имах щастието да основа.



Кои бяха опорните точки при проектирането?

Опитахме се да запазим цялостния тип на кино лентата, само че можем да го разделим на четири обособени детайла: приказния свят на митичните същества и замъка на Аврора, градът Улстед, замъкът на кралица Ингрид и светът на рогатата самодива. Градът Улстед, човешкият свят, е това, с което можем по-лесно да се свържем. По-познато е. Хората живеят живота си, дървета порастват по метода, по който би трябвало да порастват. В същото време се опитахме да покажем разликата сред дребния свят на града и голямата галактика на замъка, където всичко е съвършено.

Издайте ни повече за замъка на кралица Ингрид!

Първоначално мислехме да го създадем в готически жанр, само че по-късно взехме решение да не е напълно готически, а да има своя лична еднаквост. Искахме да бъде огромен и да има своето осезаемо наличие във кино лентата. Ако би трябвало да го съпоставим с нещо от действителния свят, бихме споделили, че като височина и мащаб припомня на. Направен от камък, той е изпълнен с хиляди коридори, равнища, етажи и стаи, всичко в него е голямо като размери, с цел да подхожда на впечатляващия му тип извън. Кралица Ингрид желае да се чувствате дребни в него, тъй като това я кара да се усеща по-силна и по-уверена в себе си. Освен това има река извън, която служи като една от границите сред човешкия свят и митичните същества, и Йоаким искаше тя да наподобява същински рискова. Река, която не бихте желали да прекосите по никакъв метод.



Какво можете да ни кажете за другите крепости във кино лентата?

Имаме три замъка в този филм, което е ужасно. Този на кралството на Улстед, приказния палат на митичните същества и замъка на Злодеида, всеки от тях е друг по собствен метод. Когато прочетох сюжета и разбрах, че има палат, основан от рогатата самодива, разбрах, че би трябвало да следваме нейната хармония. Трябваше да се построи от детайли, които бихме разкрили в гората, тъй че да няма прави линии, всичко да е меко и направено от зеленина, корени и лозя.

С какво чувство желаете да останат феновете?

Създадохме голям приказен свят, който може да ги води на толкоз доста места. Затова дано се усещат по този начин, като че ли са на същинско премеждие, до момента в който гледат самия филм.

Вижте и филмовия откъс!



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР