Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,

...
Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,
Коментари Харесай

Едно наум: Прокуратурата вече хвърля в ареста за драскане върху некролог

" Едно мислено " е графа на " Дневник ", в която публикуваме прессъобщения, фрагменти от материали, изявления и други текстове, които би трябвало да се четат с едно мислено.

Препечатваме вест от mediapool.bg, която илюстрира новата линия на прокуратурата да арестува безмилостно. Тезата, че това е главната й работа, към този момент участва в концепцията на всеки претендент за управителен пост в държавното обвиняване.

Прокурор от Софийската районна прокуратура е разпоредил тридневен арест за 49-годишния М.Стефанов, който е бил заловен да драска върху некролога на умрял магистрат в фоайето на профилираната прокуратура.
Това излиза наяве от известие на държавното обвиняване в понеделник.

М. Стефанов бил написал обидни и нецензурни думи върху некролога, след което се опитал да го скъса, само че бил спрян от правосъдната защита.

Действието на Стефанов е несъмнено като случай с високата социална заплаха на действието и дееца. Прокуратурата ще желае и непрекъснатото му задържане под стража.

М. Стефанов към този момент е бил осъждан за безчинство, а драскането върху некролога е осъществено в изпитателния период по негово предишно наказание за безчинство.

Подходът на прокуратурата по този проблем демонстрира сериозен поврат в личната ѝ процедура. Преди шест години регионът към постройката на Висшия правосъден съвет (ВСС) осъмна с разлепени приживе некролози на Камен Ситнилски – някогашен заместник-главен прокурор. Към оня миг той беше член на Висш съдебен съвет, който съпротива на основния прокурор Сотир Цацаров.

По този случай прокуратурата отхвърли даже да образува наказателно дело за некролозите на Ситнилски с аргумента, че това е неприемлива форма на цивилен митинг, а не публично рисково действие. Преди да почине, Камен Ситнилски бе махнат от Висш съдебен съвет с нелегално решение на болшинството в съвета, завършено към Сотир Цацаров. През април 2016 година Камен Ситнилски умря ненадейно в Белград и не съумя да дочака решението по делото си против Висш съдебен съвет.

През ноември 2018 година вxoдовете пpeд дoмa и ĸaнтopaтa нa извecтния cтoличeн aдвoĸaт Иpeн Caвoвa ocъмнaха, oблeпeни c нeйни нeĸpoлoзи. Некролозите оповестява " c пpиcĸъpбиe " зa " ĸoнчинaтa " ѝ. Адв. Савова обвърза случая с опит за психически тормоз поради работата й по наказателното дело против някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР