Едно малко ангелче се нуждае от помощ, научи Varna24.bg. Александра Дачева

...
Едно малко ангелче се нуждае от помощ, научи Varna24.bg. Александра Дачева
Коментари Харесай

Малкото ангелче Алекс се нуждае от помощ, нека й дадем шанс!

Едно малко ангелче се нуждае от помощ, научи Varna24.bg . Александра Дачева от Пазарджик е единствено на година и четири месеца, а е изправена пред тежка борба с сложена диагноза Невробластома абдоминис - четвърти клиничен стадий, с данни за костномозъчно ангажиране, MYCN негативен (тумор на бъбреците с разсейки в костния мозък и главата), открита декември месец 2018г. От тогава до през днешния ден Алекс е претърпяла интервенция за премахване на тумора, за жал несполучлива, заради сраствания на тумора с бъбреците.

Лекарите съумели да вземат биопсия и след направена хистология е открито,че туморът е от недоброкачествен вид. Започната е незабавно химиотерапия. До този миг Алекс отхвърля да се движи от кръста надолу. Досега са направени шест курса химиотерапия, в резултат на което Алекс стартира да се пробва да сяда и да движи крачетата. Остава да се проведат още два курса химиотерапия, след което и един курс имунотерапия. След приключването им лекарите се надяват Алекс да проходи изцяло и да е в положително здравословно положение, с цел да бъде приложена оперативна интервенция за премахване на групировката в корема. 

Междувременно са направени и няколко ядреномагнитни резонанса и скенер, открили съществуването на разсейки в костния мозък и главата, съпътстващи главната групировка в корема. Поставен е и централен венозен катетър, посредством който се организира лекуването. 

Ще бъдат направени още химиотерапии за лекуване на костния мозък, както и трансплантация на костен мозък. При съществуване на триумф от лекуването досега и в случай че здравословното положение на Алекс разреши, ще бъдат извършени още четири курса имунотерапия. 

Тъй като при Алекс нещата се случват по-бавно, лекарите не могат да се ангажират със периоди относно това, което следва. Добрата вест е, че към този момент тя се повлиява позитивно на приложеното лекуване! Нека дружно помогнем на нашия дребен войник, Александра Дачева, да излезе победител от тази борба и война!

Дарителска сметка:

ОББ

IBAN: BG50UBBS80021080599340

Титуляр:АЛЕКСАНДРА ЮЛИЯНОВА ДАЧЕВА

BIC: UBBS BGSF

ЗАЕДНО С АЛЕКС,В БОРБАТА И ЗА ЖИВОТ!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР