Едни от най-известните индийски класически музиканти “Гундеча Брадърс” идват в

...
Едни от най-известните индийски класически музиканти “Гундеча Брадърс” идват в
Коментари Харесай

Концерт на “Гундеча Брадърс” в София, Пловдив и Варна

Едни от най-известните индийски типичен музиканти “Гундеча Брадърс” идват в България за три концерта – в София, Пловдив и Варна. Тримата братя Умакант, Рамакант и Ахилеш Гундеча са носители на огромната индийска държавна премия Падмашри за приноса си в съхранението на най-древния индийски музикален жанр дхрупад, който се предава единствено от преподавател на възпитаник. Типично за стила е, че при сливането на човешкия глас с тембъра на инструментите се получават трептения, които водят до изчистване на енергийните потоци в тялото и съзнанието и прилив на наслада.

Концертите са на 19 юни от 19 ч. в Зала България в столицата, на 21-ви от 19,30 ч. в зала “Борис Христов” в Пловдив и на 23 юни от 19,30 във Фестивалния и конгресен център във Варна. Братята Гундеча ще проведат и семинари – на 20-и от 10 до 18 ч. в София в Интер Експо Център и на 24-и в същите часове в в зала 7 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

“Гундеча Брадърс” са у нас по покана на Индологическа фондация “Изток-Запад ” послучай Международния ден на йога. Той ще бъде маркиран от 21 до 24 юни в 33 български града и няколко села. Денят на йога е 21 юни. Той се чества от 2015 година, когато беше разгласен от Организация на обединените нации за интернационален празник.  В България ще бъде маркиран с голям брой културни събития, семинари, йога практики. Основното събитие ще се организира в София на 24-ти юни от 10 ч. в Интер Експо Център на бул. „ Цариградско шосе” No 147. То е под патронажа на посланика на Република Индия в България India in Bulgaria (Embassy of India, Sofia) Н. Пр. госпожа Пуджа Капур. Почетен посетител ще бъде вицепрезидентът на Република България госпожа Илияна Йотова.
Подробна информация за събитията към Международния ден на йога и кои градове вземат участие може да намерите във фейсбук – https://www.facebook.com/events/176555873046909/.

Кои са “Гундеча Брадърс””?

Те са продължители на школата на Дагар, в която към този момент 19 генерации учители предават свещеното знание за дхрупад и до наши дни чрез класическата традицията учител-ученик.

Освен интензивното образование, което организират в техния Гурукул в Бхопал, Индия, братя Гундеча провеждат и интернационалните семинари в Европа, Съединени американски щати, Австралия, Япония, Египет, Сингапур, Бангладеш, О.А.Е., Хонконг. Образователните им семинари са фокусирани върху същността на нада йога (йога с музика) и дхрупад, на връзката сред тях и техниката на пеене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР