Едни от най-интересните професии за българските младежи са бизнес мениджмънт,

...
Едни от най-интересните професии за българските младежи са бизнес мениджмънт,
Коментари Харесай

Най-желаните професии за българските гимназисти са архитектура и медицина

Едни от най-интересните специалности за българските младежи са бизнес мениджмънт, архитектура и медицина. Специалности, които също притеглят вниманието им, са публицистика и медии, финанси, човешки запаси, инженерни науки и специалностите от ИТ сферата.

Тази статистика стана ясна по време на закриващото събитие на първия у нас план за ранна подготовка на възпитаници за професионална реализация - „ Един ден в специалността “, въодушевен от консултантска организация за обучение в чужбина ЕДЛАНТА. По време на събитието, на участниците в плана бяха връчени документи. Гост лектори бяха предприемачите, които поддържаха самодейността, измежду които цифровият специалист Георги Малчев, известният проектант Марин Бакалов и Радослава Димитрова, експерт „ Маркетинг и реклама “ в здравната област.

През миналите 2 месеца бъдещите кандидат-студенти имаха опция да се срещнат от близко с специалностите, към които демонстрират максимален интерес и овреме да създадат своя осведомен избор за висше обучение. Ученици от общо 14 учебни заведения в София и Варна прекараха по един ден в професионална среда, общувайки с разнообразни специалисти и даже влизайки в ролята на чиновници. Някои от тях станаха за ден радио водещи в медийна група или в националната телевизия, други се озоваха на строителна площадка със съдействието на известния столичен проектант Марин Бакалов, трети се озоваха в лабораторията на медицинския комплекс „ доктор Щерев “ и се срещнаха с технологиите на лапароскопията, други „ поработиха “ в адвокатска адвокатска фирма. Част от учениците посетиха още ИТ компания, цифрова организация, компания производител на принтери и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР