Едната част от протестиращите е представена от олигарси, които имат

...
Едната част от протестиращите е представена от олигарси, които имат
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Държавния глава не спазва Конституцията

Едната част от протестиращите е показана от олигарси, които имат проблеми с правораздаването и ще създадат всичко допустимо, с цел да вкарат страната в безпорядък. Но да забележим тези политици, които с високо вдигнат пестник стимулират митинга. Държавния глава не съблюдава Конституцията. Той няма правото да желае оставките на държавното управление и основния прокурор.
Това съобщи пред bTV Росен Плевнелиев - президент на Република България в интервала 2012-2017 година

" До Радев вървят популисти - Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Те желаят да яхнат тренда на популизма и да вземат властта. Радев може да смъкне доверието си от държавното управление и основни прокурор, както аз съм правил с държавното управление на Пламен Орешарски ", уточни Плевнелиев.

“Добре е да се върнем обратно във времето, когато хората 2013 също стачкуваха против държавно управление, което стана знак на задкулисието. Всички зам.-министри в това държавно управление бяха назначени точно от президента Радев като министри през 2017 година Имал съм 20 срещи с Орешарски. Във всяка една той сподели: Не зависи от мен”, уточни Плевнелиев.

Той бе безапелационен - президентът не извършва длъжността си сега, която в сложни времена като тези е извънредно значима.

" Апелът ми към Радев е да разбере нещо. Едно решение може да бъде правилно и неверно. Има напълно други решения през днешния ден за това по какъв начин да действаме. Имаме голям късмет да създадем нещо свястно. За мен това значи следното - да се образуват публични препоръки, протестиращи, профсъюзи, работодатели да влязат там, да се одобряват решения. Пакт за честност - отиваме на идващите избори без подозрения за задкулисие. И да, ГЕРБ ще би трябвало да чистят, само че и Христо Иванов би трябвало да чисти зависимостите от Костов ", съобщи Плевнелиев.

Той уточни, че е извънредно горделив от обстоятелството, че е назначил Иванов за правосъден министър.

" Христо Иванов получи от мен цялостен картбланш да прави промяна. Сегашният основен прокурор е избиран по неговите правила ", разяснява Плевнелиев и изрично съобщи, че акцията в парк " Росенец " е била резултат от проект, който е постигнал своята цел.

" Има съвпадане, че се вадят някакви фотоси с кюлчета злато и пари. Два дни по-късно има тази акция, при която гардове, назначени от Радев, хвърлят българското знаме ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР