Една трета от американците изпитват тревожност, свързана с пандемията от

...
Една трета от американците изпитват тревожност, свързана с пандемията от
Коментари Харесай

Пандемията - тревожим ли се повече от нормалното

Една трета от американците изпитват тревога, обвързвана с пандемията от ковид. За мнозина това е първият път, в който се срещат с проблеми на психологичното здраве. Д-р Дейвид Росмарин, психиатър, твърди пред Insider, че е значимо да се дефинира дали сме изпаднали в суматоха заради действителна опасност, или не.
 Коронавирусът и по-склонни ли сме да се заразим с COVID-19 вкъщи, в сравнение с са обществено място
Къде е по-вероятно да се заразим с ковид - у дома или на публично място

Ново проучване преглежда и такава опция

Том Джеймс Картър може да преброи на пръстите на едната си ръка броя на напусканията на дома си в Шотландия през последните четири месеца. Откакто стартира пандемията, 26-годишният Джеймс видя, че тревогата му се утежнява и по-тежките признаци на обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), които той не е изпитвал повече от 10 години, стартират да се връщат.

Джеймс си мие ръцете всякога, когато допре нещо, което не е стояло в къщата най-малко пет дни - кутия портокалов сок, писмо, доставка от Amazon. " Дори откакто извадя писмото или доставката от опаковката, има част от мозъка ми, която мисли, че вирусът към момента може да съществува вътре ", споделя Джеймс пред Insider.

За тези от нас, които се оправят с нараснала тревога за първи път, може да бъде мъчно да схванат дали суматохата, обвързвана с ковид, е естествена, или е причина за безпокойствие.
 Снимка 491095

Разликата сред боязън и тревога

Нейното познаване и схващане може да помогне. Първо би трябвало да си зададем въпроса: Има ли осезаема опасност, от която се опасяваме?

Разликата сред тревога и боязън е, че последният се основава на действителна опасност, а тревогата - не.

Тъй като пандемията е невидимо инфекциозно заболяване, което се популяризира с притеснителна скорост, може да е мъчно да установим тази разлика. Тогава би трябвало да използваме обстоятелствата.

Поведението би трябвало да бъдат оценено самостоятелно, като имаме поради местонахождение и положението на всеки човек.
 Снимка 491094

Например: имунокомпрометиран човек, живеещ във Флорида, където случаите на COVID-19 са извънредно доста, против здрав 20-годишен, живеещ в Пенсилвания, където новите случаи са относително малко.

Ако имунокомпрометираният отхвърли да напусне дома си и поставя спомагателни грижи за стерилизация, това би било основателно деяние, почиващо на боязън, тъй като здравето му е по-уязвимо. Но в случай че 20-годишният гражданин на Пенсилвания направи същото, дейностите му биха могли да се коренят в безпокойствие - изключително откакто обстоятелствата демонстрират, че да се разхожда и да пазари хранителни артикули, в случай че е с маска, е по-скоро безвредно.

Какво да създадем, с цел да преодолеем паниката
 Снимка 491093

Първото значимо нещо е да следваме препоръките на държавните управляващи и здравните институции. Ако тревогата ни пречи да създадем даже една разходка, спазвайки обществена отдалеченост, е добре да предизвикаме себе си да го създадем.

Д-р Розмарин предизвиква хората да се сблъскат с паниките, да се изправят пред тях, с цел да се научат да се оправят с тях, а не да ги заобикалят. Ако тревогата затруднява ежедневната ни активност и не можем да се оправим сами, най-добре е да потърсим помощ от експерт.
 Лятото, високите температури и няколко правила за носенето на защитна маска
Правила за носене на маска в жегите

Какво да вършим и какво - не
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР