Една случка от преди дни възмути до дъното на душата

...
Една случка от преди дни възмути до дъното на душата
Коментари Харесай

Скандал: Учители от Немската в София възмутиха учениците с това, което направиха СНИМКИ

Една преживелица от преди дни възмути до дъното на душата им български възпитаници. Техни преподаватели от едно от най-елитните учебни заведения в София - 91-ва Немска езикова гимназия, изхвърлиха учебници в кофи за отпадък. А на учениците им се наложи да ровят в кофите, с цел да спасят купищата книги, енциклопедии, справочници и учебници, написа Glas.bg.

Историята обиколи обществените мрежи и провокира всеобщо отвращение - най-много у родителите, чиито деца са им разказали случката. Ето описа на софиянка, която е потресена от случилото се:

Приятелка, чието дете учи в едно от „ най-елитните “ учебни заведения в България, ми описа по какъв начин детето ѝ, дружно със съучениците си, са спасявали от кофите за отпадък учебници, изхвърлени от немските учителите в елитната столична гимназия. Как децата са влезнали непосредствено в кофите и след това са чистили изсипаните там учебници.

"Не можах да допускам. Докато детето не ми сподели фотосите и записа, които е направило, към момента отказвах да допускам... Представих си унижението на децата, наскачали в кофите, с цел да избавят учебниците, които въпросните преподаватели просто можеха да оставят на купчина в коридора. " Нямам фотосите на нейното дете, само че качвам фотосите и мненията на други децата, които открих във Facebook по тематиката:

„ Днес ние, учениците на едно от най-елитните учебни заведения в България – 91.НЕГ – присъствахме на сцена, напомняща Германия през 30-те години на предишния век. Немските учители от известните немски паралелки Leistungsklasse изнесоха с работни колички купища учебници, енциклопедии, справочници, книги и списания на немски, останали в библиотеките и мазето на учебното заведение, множеството - чисто нови и недокосвани, и ги изхвърлиха в контейнерите за отпадък пред учебното заведение.

Когато препълниха контейнера за хартия, започнаха да изсипват и в кофите за общи отпадъци. Веднага по-късно, през огромното междучасие, цялото учебно заведение се събра към кофите и учениците започнаха да ровят вътре, да вадят и да избавят. Повечето книги и учебници са на историческа тема, издавани от 1965 до 2000 година, доста от тях са особено за немска история.

Ние, учениците, сме изцяло потресени от постъпката на германците, от които чакахме да съхраняват и популяризират знанието, да са виновни към историята, да се отнасят с почитание към науката, да мислят за природата, дърветата, преработването и замърсяването. Вместо да дарят някъде тези купища книги, те ги изхвърлиха в боклука като нещо изцяло непотребно и като че ли нездравословно.

Можеха просто да възпламенят клада и да хвърлят книгите в нея...

П.П. Едната фотография е направена при започване на междучасието, преди огромната част от учениците да се струпат към контейнерите. “

Майки на деца от това учебно заведение споделят:

„ Вчера е имало изхвърлени учебници и книги на немски в контейнерите. Деца, включително и моя синковец са ровили, дори задачите са влизали в кофите. Можеше,преди да изхвърлят да ги предложат на децата. Много унизителна обстановка! И въпреки всичко, веселя се, че децата са предпочели книгите пред марковите си облекла (имало е деца със скъпи дрехи) и пред това да останат чисти. “

„ И щерка ми беше възмутена. От немския отдел изхвърляли книги, нямали място. “

„ И моята щерка е била в контейнера и е ровила - върна се с 10 учебника по математика. Цяла вечер дезинфекцираме.......Немският отдел удари дъното! Срамна картина за следващ път! “

„ Това демонстрира отношението на германците към нашите възпитаници, за жал. Пренебрежение. Не стига, че в Немския отдел работят с подбрани деца, с които нямат никакъв проблем да реализират високи резултати, които ги гледат като богове и работят като пчелички, ами се подиграват с тях и с останалите деца в ДСД.

В Германия в никакъв случай не биха имали 25 съвсем равностойни по мощ ученика в един клас, да не разтварям дума за мигрантите, които основават проблеми на преподавателите.

Толкова ли не можаха да раздадат книгите на децата? Браво на тези, които са ровили, тъй като са възпитани да ценят знанието! И позор за тези, които са ги изхвърлили.

Идват тук като гастрольори, гастарбайтери с големи заплати, първоначално с безусловно отвращение, а след това не им се потегля като видят по какъв начин елементарно се работи и по какъв начин може да се заобикалят разпоредбите и да вършат каквото си желаят. В Германия дали щяха да им разрешат да изхвърлят книги в контейнера, даже единствено поради обстоятелството, че там на множеството места "боклукът " се събира разделно. Друг е въпросът, че учебниците не са отпадък. “

„ Всъщност през вчерашния ден функциите са се сменили. Децата са създали показно на учителите какво следва да е отношението към знанието и носителите му - книгите. Жалко, че някой не е снимал по какъв начин децата, жадни за знание, избавят книги от контейнера. Голям срам за немците! “

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР