Една проява на представители на варненската мото общност породи напрежение

...
Една проява на представители на варненската мото общност породи напрежение
Коментари Харесай

Напрежение в мото клубовете: кой говори за войната в Украйна от името на всички

Една демонстрация на представители на варненската мото общественост породи напрежение измежду клубовете в останалата част на страната. Става въпрос за проведеното в събота в морския град мероприятие, на което група мотористи разгласи в изказване пред медии, че страната би трябвало да резервира " неутралитет " във връзка с войната, която Русия води в Украйна и заплаши държавното управление: " Ако въпреки всичко държите да участвате във война, ние имаме подготвеност да водим такава против вас!!! ".

Оттам оповестиха още, че това в действителност е пацифистки акт. Говорели от позицията на жители и родители - против " несъответстващите дейности " на ръководещите, " които ще ни вкарат в следващата национална злополука ".

Макар от изказванията на мото клуб " " във Варна да не стана съответно ясно по какъв начин държавното управление ни въвлича във война, като то е изрично, че предоставяме и ще продължим да предоставяме на Украйна единствено и само филантропична помощ, клубове в страната се разграничават от тази демонстрация. По ред аргументи.

От една страна те споделят, че не са били навреме известени за нея, като в това време апелът на варненските мотористи стартира с обобщаващото:

" Господа, от името на дейната и будна мото общественост и от името на всички наши близки и другари, ви заявяваме, че сме твърдо срещу въвличането на България във война ".

Тоест, варненският мото клуб приказва от името на всички клубове в страната, без да е оторизиран за това и макар поръчката, че изказването е от името на " жители " и " родители ", недоволстват от управлението на един мото клуб, с чийто представители Клуб Z беседва.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/111.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 600 " height= " 1037 " />

Те вършат паралел, и освен те, с обществената демонстрация на " Възраждане " в същия този ден в София, когато деятелите на варненеца Костадин Костадинов се събраха в центъра на София, увити в съветски и български флагове, с цел да заявят същото: България да не праща военна помощ на Украйна и да не се замесва в спора, нито директно, нито индиректно.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/възраждане митинг русия бта.JPG " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

" Колеги, през днешния ден доста клубове бяха употребявани по претекст, че митингът е срещу въвличането на България във война, само че дефакто бяха яхнати от една политическа партия, която не желая да загатвам. Смятам, че мото-клубовете би трябвало да събират хората, а не да ги разделят. Всеки от нас има глава на раменете и има позиция, само че дано мото-клубовете не стават сцена за политическа агитация. Наздраве " - слага тематиката в същия ден в профилираната група и един от членовете й. И провокира полемика изпод, каквато се води и в други мото групи.

" По нашите правила ние сме аполитични. Може в един клуб да има разнообразни отзиви, само че те си остават в областта на персоналното. В някои клубове диалозите за политика даже са неразрешени ".

" Не желаеме да ни асоциират с групата от Варна, както се получи в този случай ", показаха представители на общността пред Клуб Z.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР