Една отсечка преди финала на 39-то Рали Сливен, екипажът на

...
Една отсечка преди финала на 39-то Рали Сливен, екипажът на
Коментари Харесай

Отсечка преди края - Ангелов и Гаджев затвърдиха лидерството си

Една права преди финала на 39-то Рали Сливен, екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев води с 56,6 секунди на румънските си съперници Дан Гъртофан и Тудор Марза. На третата позиция продължава да бъдат Тихомир Стратиев и Еди Сивов.

В първите три стадия за втория спортен ден, Ангелов и Гаджев съумяха да натрупат нови 9,1 секунди към своя задатък. Гъртофан и Марза бяха най-близо до българите в специфичен стадий 8 "Трапоклово ", където приключиха с закъснение от едвам 0,8 секунди. В идващите два стадия задатъкът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев бе надлежно 4,3 и 4 секунди.

На третата позиция продължава да бъде екипажът на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев и Еди Сивов. Двамата записаха три трети времена и по всичко наподобява, че ще заемат безпроблемно последното място на подиума.

Силна заран записаха Григор Григоров и Мартин Милушев, които приключиха на два пъти на четвърто място по правите, изпреварвайки Йордан Атанасов и Янаки Янакиев. Варненците са безапелационни водачи в клас ERT 2 за Балканския рали трофей и евентуално не желаят да поемат непотребни опасности. Григоров пък е водач при колите с един двигателен мост.

Ситуацията в група Е се промени трагично след първия стадий през днешния ден, когато водачите Калин Бенчев и Александър Спиров не съумяха да стигнат до финала му. Така на първото място се озоваха Марио Попов и Даниел Мечикян. Те са следвани на 1:32,8 минути от Ясен Обретенов и Калоян Шантанов, а третата позиция се държи от Михаил Боев и Димитър Гочев.

От надпреварата отпадна атрактивния екипаж на Астра Рейсинг Кирил Тодоров и Георги Аврамов. Тяхното Renault Clio продължи да има съществени механически проблеми и двамата взеха решение да прекратят присъединяване си след специфичен стадий 10 "Българка ".

До финала на Монбат Рали Сливен остава най-дългата и тежка права - специфичен стадий "Сините камъни " с дължина от 33,50 километра. За класирането в нея ще се присъждат и бонус точки за седемте най-бързи екипажа.

Награждаването на спечелилите в 39-то Рали Сливен стартира в 15:30 часа на площад "Хаджи Димитър " в Сливен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР