Една от водещите фигури в групата на либералите в Европейския

...
Една от водещите фигури в групата на либералите в Европейския
Коментари Харесай

Либералите може да отхвърлят екипа на Фон дер Лайен заради ресора на гръцкия комисар

Една от водещите фигури в групата на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстад прикани ръководителя на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен да промени наименованието на ресора, за който ще дава отговор номинирания за еврокомисар от Гърция Маргаритис Схинас или в противоположен случай има риск това да се отрази върху утвърждението на състава на бъдещата Европейска комисия, предадоха международните организации.

" Групата на либералите в Екологичен потенциал " Обнови Европа " е сериозна по този въпрос: Или наименованието на ресора на Схинас ще се промени или той ще изгуби компетенциите по въпроса за миграцията. В противоположен случай има риск за утвърждението на Европейската комисия ", предизвести Верхофстад. Така той загатна, че неговата парламентарна група може да отдръпна поддръжката си за оферти от Фон дер Лайен състав на Еврокомисията.

Новата Европейска комисия би трябвало да встъпи в служба на 1 ноември, в случай че Европарламентът я утвърди при гласоподаване през октомври. Ресорът на еврокомисар Схинас, който ще бъде и един от заместник-председателите на Европейската комисия, е " Да запазим нашия европейски метод на живот " и включва по едно и също време въпросите за сигурността и за миграцията.

Това към този момент породи дискусия измежду политически съперници на Европейската национална партия, от която е Фон дер Лайен. Тя е поканена от европейските социалдемократи, зелените и либералите да изясни какво е имала поради с това название на среща на 19 септември.

Вчера в публикация, оповестена в няколко европейски издания, Фон дер Лайен изрази страдание поради породилата се дискусия, само че отбрани избора си на название за поста на Схинас. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (492)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР