Една от водещите експериментални ваксини в света срещу COVID-19 дава

...
Една от водещите експериментални ваксини в света срещу COVID-19 дава
Коментари Харесай

Оптимизъм! COVID ваксината на Оксфорд и Астра Зенека с добър имунен отговор при възрастните хора

Една от водещите пробни ваксини в света против COVID-19 дава добър имунен отговор както при млади, по този начин и при по-възрастни хора, което усилва очакванията за намиране на излаз от пандемията, предава Ройтерс.

Ваксината, създадена от Оксфордския университет, също по този начин провокира по-малко нежелани реакции при възрастните хора, заяви през днешния ден английската фармацевтична компания „ Астра Зенека “ ( " Astra Zeneka " ), която оказва помощ за производството на имунизацията.

Една настояща ваксина може да промени обстановката при битката против новия ковид, умъртвил над 1,5 милиона души по света.

Окуражаващо е да забележим, че имуногенетичните отговори са сходни при по-младите и по-възрастните хора, както и че реактогенността е по-ниска при по-възрастните пациенти, при които COVID-19 протича по-тежко, сподели представител на „ Астра Зенека “.

Резултатите още повече ускоряват доказателствата за сигурността и имуногенността на AZD1222, сподели представителят за имунизацията.

Очаква се имунизацията на Оксфорд и „ Астра Зенека “ да бъде една от първите ваксини на огромна фармацевтична компания, която да получи публично утвърждение, наред с разработките за ваксини на Pfitzer и BioNTech, до момента в който светът пробва да откри излаз от пандемията от COVID-19.

Положителна е новината, че по-възрастните хора добиват имунен отговор от имунизацията, защото имунната система отслабва с годините, и възрастните хора са изложени на максимален риск от гибел при заразяване с COVID-19.

Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи, че имунизацията към момента не е подготвена, само че се приготвя логистиката за вероятното ѝ всеобщо произвеждане през първата половина на 2021 година

Програмата върви добре, само че още не е завършила, сподели Ханкок в отговор на въпрос на BBC дали някои хора може да получат ваксина тази година.

Работата по оксфордската ваксина стартира през януари. Ваксината AZD122 е направена въз основата на вирус на горните дихателни пътища, пораждащ инфекции при шимпанзетата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР