Една от участничките в протеста в София Протест срещу високите

...
Една от участничките в протеста в София Протест срещу високите
Коментари Харесай

Протест и в София срещу високите цени на горивата

Една от участничките в митинга в София Протест против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот се организира и в София. Над 1000 души блокираха центъра на столицата в продължение на часове.
 
Стотици души излязоха в неделния ден по улиците на София, с цел да изразят недоволството си от високите цени на горивата и високите налози в страната. Те се събраха на площад „ Княз Александър І ”, откъдето се насочиха на протестно шествие.

   
Протест - София. Още за недоволството в страната четете тук: https://bit.ly/2JVskQy
Публикувахте от в Неделя, 11 ноември 2018 година
Протестиращите с крясъци " Мафия " минаха по бул. „ Дондуков ” и бул. „ Васил Левски ”. Пред паметника на Апостола коленичиха и отдадоха респект с минута безмълвие. След това продължиха, блокирайки поредно кръстовището при Софийския университет и Орлов мост.
 
Протестът е против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. Георги Мазев – един от уредниците на митинга изясни какво тъкмо желаят: " Искаме ДДС-то върху горивото и стоките от първа нужда да паднат най-малко за начало с 5%. Искаме да има данъчни облекчения за колите с различни горива. Искаме да не се дига " Гражданската отговорност ", тъй като сега това е непостижимо за хората ".-->

 София митинг БГНЕС

На митинга имаше майки с бебета и деца, имаше младежи, пристигнали с домашните си любимци, имаше фамилии. Повечето протестиращи бяха младежи: " На 21 години. На митинга съм, тъй като горивата са прекомерно високи за нашата страна, налозите, застраховките. Като цяло стандартът ни на живот е доста невисок в съпоставяне със заплатите, които поучаваме. Смятам, че би трябвало още няколко митинга да се създадат целият народ да се вдигне ". Друга протестираща сподели: " Аз съм тук за смяна и чакам това да се случи, тъй като този път в действителност сме доста хора и сме по-силни и се надявам нещо да стане ".
 
След като доближи Орлов мост протестното шествие се раздели на две, блокирайки изцяло центъра на столицата. Една част от протестиращите останаха на Орлов мост, не позволявайки придвижването да бъде пуснато, а другите се насочиха по жълтите павета на бул. „ Цар Освободител ” до постройката на Министерския съвет. Час по-късно те още веднъж се върнаха при протестиращите на Орлов мост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР