Една от трудните страни на престъпната дейност е набирането на

...
Една от трудните страни на престъпната дейност е набирането на
Коментари Харесай

Вижте как набирали мулета за източване на банкови сметки

Една от сложните страни на незаконната активност е набирането на мулета. По данни на Европол към 60% от ресурса на незаконните групи отива в набирането на мулета. Мулетата са най-често хора с невисок обществен статус и хора от малцинствата.

Именно такива мулета са употребявани от групата, източвала по схемата " ливанска пералня " пари от компании в Европа и Съединени американски щати, за която стана ясно че е разрушена през вчерашния ден.

Мулетата са били употребявани, с цел да открият компания, да получат превод, за което им се заплаща минимална или даже и никаква сума .  Те се набирали посредством разгласи за работа, където има примамливи предложения за финансови сътрудници .  Едва откакто полицията почука на вратата, се схваща, че този човек е станал част от проведена незаконна група.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов посочи, че групата е извънредно забавна и за първи път се стига до едно равнище над финансовото муле. Ние стигнахме до хората, които вършат една компания, откриват благоприятни условия за изтегляне и прекачване на парите по електронен път и набиране на финансови мулета, удовлетворен е шефът на ГДБОП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР