Една от тайните на обществения успех е способността да бъдат

...
Една от тайните на обществения успех е способността да бъдат
Коментари Харесай

Нунчи - корейската тайна за щастие и успех

Една от тайните на публичния триумф е способността да бъдат разбирани и оценени вярно близките. Нарича се още прочувствена просветеност. Корейците имат специфична дума за това качество - нунчи. Преведено безусловно значи премерване с очи. Не се употребява за обособен субект, а за конюнктура, за атмосфера, основана в някаква обстановка.

За корейците е доста значимо да имат бърз нунчи, както споделят те. Това ще рече, че този субект владее изкуството да усеща какво мислят и изпитват хората и умее да реагира по подобаващ метод, тъй че да сътвори връзки на доверие и естетика.

Това е дарба, може даже да се назова заложба, която е във опциите на хора, които умеят да бъдат чувствителни към динамичността на дадена група хора. За задачата владеещият нунчи би трябвало да има осъзнатост. Нужни са единствено уши, очи и спокоен разум, с цел да се долови комплицираната динамичност за естеството на йерархията в групата и общото въодушевление в нея. Това е определящо за избора на вярно държание.

Бърз нунчи е нужен във всяка обстановка - от посещаване на събитие като женитба до изявление за работа. Корейците доста ценят нунчи и образоват поколението си по какъв начин да развият тези качества.

Това е доста остаряла философия, само че тя е настояща както за древността, когато е зародила, по този начин и за днешния ХХІ век. Това значи, че е универсално качество, което оказва помощ на всеки да се схваща с хората и да получи от тях, каквото желае.

Нунчи има съществени правила и те би трябвало да се познават и ползват.

 нунчи - корейска загадка за триумф

1. Прочистване на мозъка - би трябвало да не се не помни, че предразсъдъците пречат да се научи нужното за хората. Нужно е освобождение на съзнанието, с цел да се приготвят изискванията за нунчи.

2. Ефект на наблюдаващия - влизането на нов човек в затворено пространство, незабавно трансформира това пространство.

3. Оглеждане на ситуацията - влезлият финален би трябвало да огледа ситуацията. Всички други са там преди него и от тях може да получи информацията за общото въодушевление в стаята. Необходимо е да се навлезе в общото въодушевление, да се разбере какво е то и чак по-късно да се работи.

4. Никога не трябва да се отхвърля опцията да се мълчи. Така доста въпроси получават отговор, без да са заложени.

5. Маниерите са доста значими, би трябвало да се употребяват на място.

6. Четене сред редовете - хората не постоянно споделят това, което мислят. Не всеки прави това, което и другите, а нунчи може да помогне за схващане на емоционалността на другите.

7. Важно схващане е, че оцеляват нито най-силните, нито най-умните, а най-адаптивните. И това е едно от значимите неща при нунчи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР