Една от първите индустрии, които ще се възползва от директно

...
Една от първите индустрии, които ще се възползва от директно
Коментари Харесай

В САЩ ще осигуряват държавна помощ и за енергийните компании

Една от първите промишлености, които ще се възползва от непосредствено кредитиране на преференциални условия от Федералния запас на Съединени американски щати ще бъде енергийната, откакто министърът на финансите Стивън Мнучин уточни, че управляващите ще обезпечат поддръжка за нея, съобщи Zero Hedge.

" Така имплодиращият енергиен бранш към този момент ще се възползва и от директна помощ от Федералния запас, откакто през последното десетилетие беше индикретно подпомаган от него, защото емитираше облигации с рейтинг отпадък за търсещите някаква рентабилност вложители, които в този момент съвсем несъмнено ще банкрутират, тъй като цената на петрола - в случай че се задържи на това ниво - подсигурява, че те в никакъв случай няма да бъдат изплатени ", показват от изданието.

Обаче съгласно утвърждения от Сената и Конгреса пакет за избавяне на стопанската система, министерството на финансите има пълномощията да обезпечава нисколихвени заеми и да подсигурява заеми на самолетните компании и обвързваните с тях бизнеси, което значи, че поддръжката за енергийния бранш евентуално ще бъде обезпечена точно от Федералния запас.

" Очакваме, че енергийните компании, както всички други бизнеси, ще могат да се включат в по-широките стратегии за финансиране, само че няма по какъв начин да се възползват от кредитиране непосредствено от министерството ", сподели Мнучин. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР