Една от най-вкусните есенни храни е тиквата и освен че

...
Една от най-вкусните есенни храни е тиквата и освен че
Коментари Харесай

Четири нестандартни предложения за приготвяне на тиква

Една от най-вкусните есенни храни е тиквата и като се изключи че е богата на витамини и минерали, по това време на годината се употребява постоянно и тъй като е знак на един от най-големите празници – Хелоуин, който се посреща вечерта на 31 октомври.

На българската софра тиквата най-често се сервира под формата на десерт, гарнирана с мед и орехи, само че в Съединени американски щати я хапват и в солени ястия, даже на закуска под формата на каша с овесени ядки.

Като столица на тиквата се показва град Илинойс, който е най-големият производител на тикви в света със своя 85-процентов дял.

На другите места по света имат свои обичани специалитети с тиква, а платформата foodpanda демонстрира кои са 4-те на най-нестандартни измежду тях.

Мъфини с тиква

Те станаха доста известни, тъй като са здравословната опция на вкусните мъфини. Освен че се подготвят елементарно, може и комфортно да ги носите в офиса или на училище;

Френски тост с тиква

Още една потребна закуска, която ще достави организма ви с нужното количество витамини и минерали. Според специалистите с яденето на този тост ще се чувствате бодри и енергични през целия ден. Приготвя се от две филийки пълнозърнест самун, които се намазват с масло, а сред тях се подреждат късчета тиква и орехи;

Овесени ядки с тиква

 пудинг с тиква

Закуската е доста известна измежду англоговорящите народи. За нейното подготвяне е нужно да сварите тиква и да я извършите на каша, като към нея прибавите прясно мляко и овесени ядки;

Крем карамел с тиква

Познатият на всички крем карамел ще придобие по-есенен тип, в случай че към него прибавите и късчета тиква. С разнообразяването на рецептата може да изненадате прелестно околните и фамилията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР