Една от най-цензурираните книги в историята излиза за първи път

...
Една от най-цензурираните книги в историята излиза за първи път
Коментари Харесай

Пълното издание на Философия в будоара от Маркиз дьо Сад за пръв път на български

Една от най-цензурираните книги в историята излиза за първи път на български в цялостния си тип, в първокласно издание с твърди корици и илюстрации!
Във времената на полуда след Френската гражданска война, когато революционният блян към тъждество е изопачен и Париж е наводнен с кръв, се ражда богочовекът на Маркиз дьо Сад. Свободният човек, който не дава отговор пред никого и чийто честен крах е само стремежът му да счупи оковите на обществото.
Обвиняваният в безнравственост, безочливи полови усети, уклон към порнографията и подкопаване на закона мъдрец основава своята „ Философия в будоара “ – най-мощния протест против тесногръдието на религията, политическото двуличие и привидната добродетел.
Забранявана епохи наред, цензурирана, „ Философия в будоара “ излиза за пръв път на български език в първокласно издание с твърди корици и без цензура. Към новото издание са добавени непубликувани до момента разкази, които допълват концепцията на Маркиз дьо Сад за раждането на индивида, еднакъв на боговете в своята независимост.
Дьо Сад ни превежда по стъпките на трима аристократи в задачата им да обучат петнадесетгодишната Йожени дьо Мистивал в правилата на най-голямата полова декаданс, с цел да преследва желанията на тялото си, надалеч от оковите на обществото.
Двеста години след гибелта на създателя най-запленяващата от творбите му, където еротиката е равна на дързостта да бъдеш свободен, продължава да носи потрес и наслаждение на читателите.
Сексуалната приятност е пристрастеност, на която всички останали усеща са подчинени, само че и в която всички те се сливат. Когато следваме повеляващите ни първоначални инстинкти, не носим повече виновност от Нил, задето се разлива, или от морето, задето се вълнува.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР