Една от най-отличителните черти на трансферната политика на английския Челси

...
Една от най-отличителните черти на трансферната политика на английския Челси
Коментари Харесай

Челси за пореден път заля Европа със своите футболисти

Една от най-отличителните черти на трансферната политика на британския Челси е отдаването чартърен на голям брой играчи в най-различни европейски клубове. След като предходната година лондонският клуб преотстъпи цели 33-ма свои футболисти на непознати тимове, тази година “сините” се приближиха до това достижение, като отпратиха до края на сезона 32-ма свои състезатели.

Ето и най-интересните покупко-продажби чартърен на Челси през това лято:

Трево Чалоба в Ипсуич

We go again @Official_ITFC #ITFC pic.twitter.com/xdvmCHWU7X
— Trevoh Chalobah (@TrevohChalobah) August 21, 2018 19-годишният младеж е артикул на школата на лондончани. Подписа първия си професионален договор с клуба през юни 2016 година, само че към момента няма формален мач за първия отбор. Печели Младежката шампионска лига с Челси и юношеската Купа на ФА през 2015/16. Сезон по-късно реализира домакински дубъл с тима при юношите до 18 година Юношески национал е на Англия. Този сезон ще играе за Ипсуич Таун, който се състезава в Чемпиъншип. Вече записа три дуела за отбора, като има един маркиран гол.

Рийс Джеймс в Уигън

Chelsea loanee, Reece James, was very impressive for Wigan yesterday.

But you’ll probably just tell me, “Chelsea youth never makes it, you’re wasting your time.”

Live in the now & shhh. Reece is legit. pic.twitter.com/VHb6dPw2sS
— Alex Goldberg (@AlexGoldberg_) August 23, 2018 18-годишният бек беше част от юношеският тим на Англия, който през това лято завоюва влиятелния юношески интернационален шампионат в Тулон, а преди година завоюва европейската купа до 19г. Договорът му с клуба изтича идващото лято. Все още няма мачове за първия отбор. Това е първото отдаване чартърен за Рийс Джеймс, който ще брани цветовете на Уигън в Чемпиъншип.

Абдул “Баба” Рахман в Шалке 04

Training @s04 pic.twitter.com/FJ1B1LkqHo
— baba abdul-rahman (@babarahmangh) August 4, 2018 Левият бек, който е 24-годишен, мина в британския отбор през януари 2015 година, само че по този начин и не съумя да се наложи в новия си клуб. Досега той има едвам 23 мача за Челси във всички шампионати. Шалке го притегли чартърен още през тази зима, като националът на Гана записа 13 мача за “кралскосините” в Бундеслигата, което ги накара да го задържат и през този сезон.

Кенеди в Нюкасъл

- 0% passing rate in the first-half
- Possible retrospective ban
- Missed penalty in 96th minute

It was an afternoon to forget for Newcastle's Kenedy as his side drew 0-0 with Cardiff City.

Match report: https://t.co/2an7Nh671p pic.twitter.com/Hk5qhNRxMj
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) August 18, 2018 Бразилският халф, на който “сините” разпореждаха огромни очаквания, за втори сезон ще играе чартърен за “свраките”, които го привлякоха за първи път този януари. Той изигра 13 мача за тях във Висшата лига и означи 2 гола. Тази акция обаче започва кошмарно за него, откакто още във втория кръг против Кардиф, първо му беше икономисан пряк червен картон за удар без топка, а по-късно при 0:0 в добавеното време той изпусна дузпа за своя отбор. Откакто дойде на “Стамфорд Бридж” през 2015г. от Флуминензе, играчът има едвам 27 мача за лондончани.

Марио Пашалич в Аталанта

#Atalanta manager Gasperini on #Chelsea loanee #Pasalic:”He has great qualities and can improve here” https://t.co/IB9sVnJdzO
— David Amoyal (@DavidAmoyal) August 22, 2018 Хърватинът, който е на 23 години, по този начин и няма формален мач за Челси, само че за сметка на това ще играе чартърен в пети друг тим през последните години. Преди това той се е подвизавал с екипите на Елче, Монако, Милан и Спартак Москва. Също по този начин има и 6 мача за националния отбор на Хърватия.

Миши Батшуай във Валенсия

When u finally get the perfect team logo pic.twitter.com/zb1yGyI2Qx
— Michy Batshuayi (@mbatshuayi) August 12, 2018 Несъмнено едно от по-известните имена в този лист. След интервала чартърен в Борусия (Дортмунд) напролет белгийският национал ще се опитва да вкара доста голове и за “прилепите”, с които ще играе и в Шампионската лига.

Тиемуе Бакайоко в Милан

I love Bakayoko already pic.twitter.com/QlV47UPtOf
— Isak Möller (@Isak_Moller) August 18, 2018 Друг огромен футболист и различен огромен тим. Бакайоко дойде предишното лято от Монако с огромните упования да запълни празнината в отбора, оставена след напускането на Неманя Матич в посока Манчестър Юнайтед, само че по този начин и не съумя да впечатли нито треньорите, нито почитателите в Лондон. Затова в този момент той ще се опита да възвърне положителното усещане със мощни изяви с екипа на “росонерите”.

Кюрт Зума в Евертън

Smile as always @everton @LucasDigne @richarlison97 #lazoumance pic.twitter.com/vrjEWYziss
— Kurt Zouma (@KurtZouma) August 23, 2018 Младият френски бранител беше последното попълнение на “карамелите” през това лято, изпълнено със покупко-продажби за тях. Въпреки своите 71 срещи за Челси, той има интервали чартърен в Стоук Сити и Сент Етиен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР