Една от най-обичаните и най-продаваните латино изпълнителки в историята, Селена

...
Една от най-обичаните и най-продаваните латино изпълнителки в историята, Селена
Коментари Харесай

Музикални хроники: Да застреляш идола си – Трагичната смърт на една любимка на Америка

Една от най-обичаните и най-продаваните латино изпълнителки в историята, Селена Кинтания-Перес е наричана „ мексиканската Мадона “ и добива голяма известност при започване на 90-те.

Талантлива певица, актриса, модел, текстописец и дизайнер, както и кралица на танцувалната музика в стила „ техано “, тя е устремена към именит статут в американската музикална история, когато животът й приключва трагично единствено на 23 години.

Случаят остава един от най-драматичните в американския шоубизнес, защото Селена е шокиращо убита от собствен непосредствен човек и ръководител на нейния фенклуб – Йоланда Салдивар.

Как по този начин след основаването на фенклуба Салдивар е позволена до тясното обграждане на певицата и какво я кара да стигне до ликвидиране?

Основната причина е, че бащата и управител на Селена, Абрахам Кинтания, подозира че Йоланда присвоява пари от бутиците на певицата и упорства тя да потвърди невинността си.

Пред угрозата да загуби всичко, което обича, здравната сестра се оказва способна на ужасна свирепост. “Йоланда искаше да убие Селена, тъй като Селена щеше да я уволни. А тя нямаше да може да съществува без Селена. Йоланда не би желала да работи за различен, с изключение на за нея ”, изяснява Карлос Валдес, водещ прокурор в последвалото дело против извършителката.

Отношенията на Йоланда Салдивар със семейство Кинтания стартират през 1991 година Точно когато 30-годишната жена е получила лиценза си за здравна сестра, тя се свързва с Абрахам с желанието да основе фенклуб на щерка му.

Салдивар е участвала на един от концертите на изпълнителката и взема решение да сътвори клуб в Сан Антонио, който в идващите 4 години нараства до над 1500 членове. Фен общността процъфтява под управлението на Йоланда и фамилията на певицата стартира да ѝ доверява от ден на ден каузи и отговорности.

Когато Селена основава своя лична фешън линия, Салдивар е нараснала и стартира да ръководи новооткритите бутици на звездата, като дори управлява нейните разплащателни сметки и има ключ от вкъщи, който певицата дели със брачна половинка си – китариста Крис Перес. Медицинската сестра става неизменима част от живота на Селена и други хора от обкръжението на изпълнителката стартират да съзират заплахите от това.

В един миг Йоланда Салдивар стартира да става рисково захласната от обичаната си певица. Апартаментът на Йоланда замязва на олтар на Селена. 

Един от дизайнерите, заставен да работи с Йоланда, Мартин Гомес, споделя, че тя става все по-властна и избухлива, плете интриги и основава нетърпима работна атмосфера.

Проблемите с Йоланда карат Гомес да напусне работата си и той си потегля с едно последно предизвестие към Селена: „ В последното ми позвъняване към Селена ѝ споделих да внимава. Беше доста необичайно, беше ме боязън от Йоланда, само че не съм си мислел, че ще нарани Селена и че ще се стигне до такава степен “.

До Абрахам Кинтания стартират да доближават свидетелства за пропуснати заплащания и непокрити сметки от фенклуба, а той се заема да проверява дейностите на Салдивар.

Не след дълго бащата към този момент е уверен, че довереницата на фамилията присвоява част от постъпленията и нещата бързо ескалират.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР