Една от най-известните творби на художника Banksy Момиче с балон,

...
Една от най-известните творби на художника Banksy Момиче с балон,
Коментари Харесай

Картина на Banksy се самоунищожи, след като беше продадена за 1,4 млн. долара

Една от най-известните произведения на художника Banksy " Момиче с балон ", основана през 2006 година, се самоунищожи, незабавно откакто беше продадена на търг в аукционната къща Sotheby " s в Лондон за повече от 1 млн. паунда (около 1,4 млн. $ ), оповестяват английските медии.

Произведението, което демонстрира момиче, протягащо се към завършен като сърце балон, е било последната творба, продадена на търга.

View this post on Instagram
Special night with banksy at Sotheby #banksy #sothebys #london

A post shared by Pierre Koukjian (@pierrekoukjian) on Oct 5, 2018 at 2:22pm PDT

Мигове откакто картината е била продадена обаче, платното минало през шредер (устройство за заличаване на хартия), който е бил прикрит в рамката на картината.

Публикувайки фотография от момента в " Инстаграм ", Banksy написа: " Върви, върви, отпътува... "

В обществените мрежи е имало спекулации, че шегата в действителност може да е провокирала повишение на цената на творбата.

Banksy закупи популярност посредством голям брой графити в цяла Англия. Загадъчният художник се счита, че е израснал в Бристол, само че самоличността му остава загадка макар множеството спекулации през годините.

Сред скорошните му произведения беше откриването през 2015 година на Dismaland, тематичен парк, сходен на Дисниленд, който той дефинира като " фамилен тематичен парк, несъответствуващ за деца ".

През 2017 година " Момиче с балон ", която в началото се появи на стена в Лондон, беше определена за обичаното произведение на британците .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР