Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е

...
Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е
Коментари Харесай

Разкриха чие е голото тяло в „Произходът на света“ на Гюстав Курбе

Една от най-големите загадки в света на живописта евентуално е разкрита - дамата, изобразена от Гюстав Курбе в картината му " Произходът на света ", е разпозната, съобщи Франс прес.
 
Жената се споделя Констанс Кенио, някогашна балерина от Парижката опера, написа в книга, която ще бъде оповестена при започване на октомври.
 
Изложената в музея " Орсе " в Париж картина е световноизвестна - на нея художникът е изобразил голо женско тяло.
L'Origine du Monde: Mystery Courbet nude uncovered 150 years on
— globaltotal (@globaltotal1) Редица имена бяха споменавани през годините в опитите да се разпознава дамата, послужила като модел на Курбе за картината, която била нарисувана през 1866 година по поръчка на дипломата на Отоманската империя Халил бей.
 
През 1866-а Констанс Кенио е на 34 години. Тя не танцува от 1859 година и е една от метресите на Халил бей в Париж. Тези дами, доста от които балерини, са издържани от мъже.
L'origine du monde de Courbet à un visage. Celui de Constance Quéniaux.
— CINÉLUCTABLE (@Cineluctable) Откритието е направено инцидентно и е разказано от Клод Шоп в книгата му " Произходът на света, животът на модела ", която ще излезе на 4 октомври.
 
Като работил над кореспонденцията сред Александър Дюма наследник и Жорж Санд, Шоп, който е специалист по творчеството на Дюма татко и наследник и притежател на премия " Гонкур " за биографична книга през 2017 година, разкрил загадката отпреди 152 години.
Le musée d’Orsay se réjouit de cet éclairage nouveau apporté à l’histoire de l’un des chefs-d’œuvre de sa collection.
Notre établissement conserve également un portrait de Constance Quéniaux en deux poses du photographe Eugène Disdéri, réalisé en 1860 ⬇️
— Musée d'Orsay (@MuseeOrsay) Целта на Шоп не била да направи проучване върху картината. Той бил сюрпризиран, когато попаднал на обръщение, изпратено от Дюма наследник до Санд през юни 1871 година " Човек не рисува с деликатната си четка изявлението на девойка Кенио от Операта ", се споделя в писмото.
 
" Интервю? Това не значи нищо ", разясни Шоп. Той решил да съпостави написаното с ръкопис, съхраняван в Националната библиотека на Франция. Оказало се, че вместо " изявление ", би трябвало да се чете " интериор ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР