Една от най-големите музикални компании у нас - легедарната София

...
Една от най-големите музикални компании у нас - легедарната София
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Фънки пред просешка тояга, фирмата му фалира

Една от най-големите музикални компании у нас - легедарната " София Мюзик Ентърпрайсис " (SME), която развива активност още от първите години на демокрацията и организира първите огромни концерти на международни звезди у нас през 1992 година, е във банкрут! Не инцидентно промоутърската организация не може да хване ръка и да докара някоя от известните и нашумели международни групи и реализатори у нас. Просто касата на Димитър Ковачев и Иван Несторов е тотално изпразнена и те няма с какво да капарират участниците.

Фънки и Амебата - известни у нас и като едни от основоположниците на придвижването " Кравай " от едно време, са се видяли в знамение и разпродават цялото си имущество, разбра Lupa.bg. Всякакъв тип съоръжение на театрална и озвучителна техника са оповестени за обмен, като същото важи и за звукозаписни студия.

Все още SME се обитава в офиса си в центъра на София, само че надали и това ще е за дълго.

В момента от компанията се борят да доведат застаряващите английски митове от Judas Priest, за които преди дни се появи информация, че могат да свирят още веднъж у нас на 19 юли, защото преди този момент ще забият и в Букурещ - част от европейското им турне и новия им албум. Точно заради тази причина към момента не се афишира публично информацията коя ще е компанията, която ще обезпечи услугите на Роб Халфорд и компания, само че надали от " София Мюзик Ентърпрайсис " ще съумеят да се преборят с конкуренцията на останалите напредващи компании у нас.

В последните години не инцидентно Фънки и Амебата ги няма на музикалната ни карта, а множеството огромни концерти в България се вършат от още една-две компании.

Двама от до неотдавна най-влиятелни играчи в родния музикален бизнес са станали и " личност нон-грата " в банките, а те буксуват от паднемията насам. Промоутърите имат и огромни задължения, които не съумяват да изплащат, а няма кой да им отпусне нови заеми, с цел да съживят бизнеса си и виликото си минало. Заради тези проблеми Фънки и Амебата трансферираха задлъжнялата " София Мюзик Ентерпрайсис " на наказания за трафик на мигранти Цветомир Добрилов, който играе ролята на " бушон ". Мълви се, че тандема е ощетил данъчните с над 600 000 лв. невнесено Данък добавена стойност и осигуровки.

В момента Димитър Ковачев, който от дълго време кара мощно американско возило, което да може да го побере и издържи, разчита на приходите си от " Капките ", само че това е извънредно незадоволително да зарежда мощния авто звяр.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР